Zlín - Teplice 1:0 (0:0)

Zlín - Teplice 1:0 (0:0)

FC Zlín
5. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Zlín FK Teplice
1:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 87. Janetzký.
ŽK: 45. Nečas, 81. Hlinka - 30. Vondrášek, 43. Mareš P., 53. Shejbal.
Rozhodčí: Ginzel - Kotík, Batík.
Diváci: 3198.

Team logo

FC Zlín

Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Fantiš, Jiráček, Mašek (90. Železník), Podio (81. Slměna), Nečas (64. Janetzký) - Džafić, Poznar.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Mareš P. - Ljevaković (68. Trubač), Kodeš (88. Čmovš) - Žitný, Hora, Moulis (46. Kučera) - Mareš J..

Komentář k zápasu

V utkání 5. kola FORTUNA:LIGY FK Teplice prohrál ve Zlíně s tamními „ševci“ 0:1, když jediný gól zápasu inkasoval v 87. minutě z kopačky Janetzkýho.

Skláři do zápasu nastoupili v červených dresech, které jsou připomínkou 20 let starého dvojutkání v kvalifikaci o Ligu mistrů, v níž tenkrát Severočeši svedli statečný souboj s německým Dortmundem.

Trenér Stanislav Hejkal nemohl do střetnutí nasadit Pavla Vyhanla, který na Stínadlech hostuje právě ze Zlína. V týdnu se zranil Nazarov, po zranění manko dohánějí Royo a Hyčka. Kučera, který marodil a dobral antibiotika, se posadil od začátku zápasu na lavičku.

Po opatrném začátku se oba týmy osmělily. Jako první zahrozily Teplice, konkrétně Žitný. Jeho střelu ale Dostál vyrazil, poté na míč v slibné šanci nedosáhl Hora. Na druhé straně Grigar vychytal Maška.

Do druhé půle poslal trenér Hejkal na hřiště Kučeru místo Moulise. Hned po změně stran vyslal Kučera do šance Kodeše, Dostál mu ale gólovou radost nedovolil. Další šanci připravil Kučera pro Jakuba Mareše, ani on ale neskóroval. Zlín dal branku, ale Poznarovi zkazil radost praporek pomezního rozhodčího.

Grigar následně opět skvěle zasáhl ve velké příležitosti Zlína, tentokrát si pošmákl na Janetzkým. V 84. minutě měl další pěknou šanci Žitný, Dostál byl na místě. Tři minuty před koncem prodloužil Fantiš centr na Janetzýho, který se umístěnou střelou nemýlil – 1:0 pro Zlín.

Hostům zbylo málo času na vyrovnání, v pětiminutovém nastavení se dostal ke střele pouze Jeřábek, Dostál byl však připravený.

V neděli 18. srpna hrají Teplice doma v AGC Aréně Na Stínadlech s Viktorií Plzeň.

Fotogalerie

Stínadla TV