Teplice - Plzeň 1:1 (0:1)

Teplice - Plzeň 1:1 (0:1)

FK Teplice
6. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Viktoria Plzeň
1:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 82. Hora - 37. Kalvach.
ŽK: 36. Kodeš, 80. Mareš J. - 63. Brabec, 70. Hloušek, 77. Krmenčík, 82. Mihálik.
Rozhodčí: Berka - Kříž, Hanousek.
Diváci: 5241.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Mareš P. - Žitný (41. Moulis), Kučera (54. Trubač), Kodeš, Hora - Jindráček (78. Vyhnal), Mareš J..
Team logo

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach, Janošek (66. Chorý) – Kayamba (76. Mihálik), Hořava, Kopic – Krmenčík (83. Beauguel).

Komentář k zápasu

V 6. kole FORTUNA:LIGY Teplice remizovaly s vicemistrem z Plzně 1:1, když ve vyrovnaném utkání sahaly po vítězství. Na vedoucí branku Kalvacha odpověděl ve druhé půli Hora.

Skláři cítili potřebu bodovat, hosté zase chtěli utnout sérii nezdarů. V první půli sice byla Plzeň na míči aktivnější, po obrátce to však byli Severočeši, kdo udával režii zajímavého zápasu. Rozhodovalo také srdíčko, v duelu totiž hrála bojovnost prim, přestože k vidění byly i záblesky fotbalové krásy.

Z první půle se vyjímá veliká šance Žitného, jehož našel parádní centr Petra Mareše. Mladíček Teplic prostřelil brankáře Hrušku, na brankové čáře ho ale zastoupil Hloušek. Ve 37. minutě se postavil k přímému kopu plzeňský Kalvach a utěšenou střelou pravačkou vymetl Grigarovi pavučinku ve vinglu jeho svatyně.

Tepličtí překonali útlum a ve druhém poločase se hnali za vyrovnáním. Aktivní Jakub Mareš nebo Hora se dlouho nemohli dočkat proměnění svých šancí, neujal se ani parádní pokus Petra Mareše z přímého kopu. Až v 83. minutě Petr Mareš našel centrem velmi hezky Horu, jenž se do míče opřel ve skluzu pravačkou. Míč zaplul k tyči a stav byl srovnání – 1:1. V závěru ještě měla dvě šance Plzeň, ale stav se už nezměnil.

Fotogalerie

Stínadla TV