Slavia Praha - Teplice 3:0 (1:0)

Slavia Praha - Teplice 3:0 (1:0)

SK Slavia Praha
16. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Slavia Praha FK Teplice
3:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 29. Souček z pen, 88. Ševčík, 90. Kúdela.
ŽK: 53. Jusuf - 39. J. Mareš, 45. Shejbal, 90. Paradin.
Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Vlček (Lerch).
VAR, AVAR: Franěk, Blažej.
Diváci: 16271.

Team logo

SK Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Masopust (75. Ševčík), Hušbauer, Souček, Stanciu (83. Traore), Olyinka - Júsuf (62. Škoda).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Paradin, Čmovš, Shejbal - Vonrášek, Kodeš (69. Kučera), P. Mareš, Hyčka (87. Knapík) - Žitný - Vyhnal (69. Nazarov), J. Mareš.

Komentář k zápasu

Slavia v 16. kole FORTUNA:LIGY proti Teplicím potvrdila svou ligovou suverenitu. V Edenu vyhrála 3:0, dva góly ale dala až v samém závěru zápasu po hrubých chybách žlutomodrých. Tepličtí nepředvedli špatný výkon, před více než 16 tisíci diváky bojovali ze všech sil, pohled na jejich výkon ale shazuje již zmiňovaný závěr střetnutí.

Trenér Stanislav Hejkal se musel obejít bez vykartovaného Řezníčka, na lavičce už ale měl Nazarova. Jen na ní začal po nemoci Kučera.

„Sešívaní“ podle očekávání zahájili zápas tlakem, z něhož rezultovaly její šance. Nebyli ale přesní, nebo jim radost znemožnil opět výborný Grigar. V 28. minutě zapískal sudí Pechanec pokutový kop po souboji Kodeše s Olayinkou. Podle televizních záběrů ale nejspíš nedošlo k žádnému kontaktu. Tomáš Souček penaltu proměnil, Grigara poslal k jeho levé tyči a skóroval doprostřed brány.

V 36. minutě měly velkou šanci Teplice. Po kombinační akci se do sóla dostal Jakub Mareš, Kolář ho ale výtečně vychytal.

Druhá polovina byla vyrovnanější. Za Teplic pálil Petr Mareš, bohužel však doprostřed Kolářovy branky. Poté střílel nebezpečně střídající Škoda, jeho pokus lízl Grigarovu tyčku. „Skláři“ v závěru přeskupili řady a také prostřídali hráče. Jejich snahu o vyrovnání ale překazily chyby, po nichž Slavia podtrhla své vítězství dvěma góly. Prosadili se Ševčík a Kúdela.

V neděli 24. listopadu hrají Teplice doma od 14.30 hodin s Baníkem Ostrava.

Stínadla TV