Teplice - Ostrava 1:1 (0:0)

Teplice - Ostrava 1:1 (0:0)

FK Teplice
17. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Baník Ostrava
1:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 66. Řezníček - 48. Stronati z pen.. ŽK: 48. Jeřábek, 78. P. Mareš, 82. Radosta, 85. Nazarov - 37. Diop. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Caletka. Diváci: 3343.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Jeřábek, Čmovš, P. Mareš - Vondrášek, Kodeš (56. Nazarov), Kučera, Hyčka (56. Radosta) - Žitný (90. Knapík) - Řezníček, J. Mareš.
Team logo

FC Baník Ostrava

Laštůvka - Pokorný, Procházka, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman (71. Granečný) - Holzer (82. Azevedo), Diop (87. Diop), Kuzmanović.

Komentář k zápasu

Remíza 1:1 se zrodila v utkání 17. kola FORTUNA:LIGY mezi Teplicemi a Baníkem Ostrava. Na Stínadelch padaly góly až po přestávce. První dal z pokutového kopu Stronati, poté srovnával Řezníček.

Teplicím se přes reprezentační přestávku téměř vyprázdnila marodka, zůstal na ní jen Ljevaković. Trenéru Stanislavu Hejkalovi však chyběl vykartovaný Shejbal.

V prvním poločase více než tři tisícovky fanoušků čekaly na branky marně. Více šancí měl dobře hrající Baník. Ve 26. minutě musel před Kuzmanovičem zachraňovat Grigar, poté hlavičkoval Fillo a Vondrášek na brankové čáře vykopl míč z nebezpečného prostoru. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky nedosáhl na centr ve skluzu Vondrášek. Hrál se bojovný fotbal, hosté z Ostravy působili fotbalovějším dojmem.

Po obrátce zastavil nedovoleně unikajícího Kuzmanoviče Jeřábek skluzem. K faulu došlo před pokutovým územím, sudí Královec ale ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu Stronati, který hrál svůj stý ligový zápas, bezpečně proměnil – Grigara poslal na druhou stranu.
Na 2:0 pro hosty mohl zvýšit Jánoš, ale minul zařízení. Zahřmělo na druhé straně – Radosta vyslal do úniku dlouhým pasem Řezníčka, který si s Laštůvkou věděl rady – 1:1. Teplice ožily, další šance si už ale vytvořit nedokázaly. Na druhé straně mohli rozhodnout Diop s Fillem, nebyli ale v zakončení přesní.

Fotogalerie

Stínadla TV