Teplice - Jablonec 1:2 (0:1)

Teplice - Jablonec 1:2 (0:1)

FK Teplice
28. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FK Jablonec
1:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 48. Řezníček - 20. Jeřábek, 90.+3. Kratochvíl.
ŽK: 30. Kodeš, 74. Mareček, 79. Vondrášek.
Rozhodčí: Ginzel - Novák, Váňa.
Poznámka: V 85. minutě chytil Tomáš Grigar penaltu Janu Krobovi. Hráno s omezeným počtem diváků.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek (88. Paradin), Čmovš, Kodeš (46. J. Mareš), Hýbl (46. Radosta) - Kučera, Mareček - Žitný, Trubač, Moulis (88. D. Černý) - Řezníček.
Team logo

FK Jablonec

Hrubý – Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob – Hübschman – Matoušek (65. Pleštil), Kratochvíl, Považanec (90. Dočekal), Sýkora (90. Pilík) – Doležal.

Komentář k zápasu

V 28. kole FORTUNA:LIGY se na Stínadlech v malém severočeském derby utkaly týmy Teplic a Jablonce. Dramatický duel skončil smolnou porážkou žlutomodrých, které ve třetí minutě nastavení popravil Kratochvíl.

Zranění do hry nepustila několik teplických hráčů: mimo hru zůstali Shejbal, Ljevaković, Petr Mareš, Vyhnal i Knapík. Do sestavy se naopak mohl vrátit po červené kartě Kodeš.

Na začátku první půle byli na míči více Jablonečtí a ve 20. minutě se ujali vedení, když si na roh dobře vyskočil Jeřábek a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Domácí tým se prosazoval do šancí zprvu velmi těžko, před přestávkou měl ale dvě parádní příležitosti Řezníček. Nejdříve jeho pokus z přímého kopu brankář Jablonce Hrubý vyrazil, poté teplický forvard zblízka trestuhodně přestřelil.

Co se mu nepovedlo na konci prvního poločasu, podařilo se mu zkraje toho druhého. Teplice totiž nastoupily po obrátce na hřiště s velkým entuziasmem, který přetavili ve vyrovnávající trefu- pro Řezníčka to byl už šestý gól sezony, dostihl tak v klubovém pořadí vedoucího Jakuba Mareše.

V 60. minutě mohl Řezníček dát další gól, Hrubý ale jeho prudkou hlavičku excelentně vytáhl. Dobře hrající “skláři” museli osm minut před koncem čelit pokutovému kopu, kerý sudí Ginzel nařídil za údajný faul Čmovše na Jeřábka. I po přezkoumání VAR ukázal rozhodčí na penaltový puntík, ale Grigar poté Krobovi penaltu vyrazil!

Minutu před koncem mohl rozhodnout o třech bodech pro Teplice Žitný, ale svůj hlavičkový pokus neumístil dobře, Hrubý neměl příliš problémů. Ve třetí minutě nastavení rozesmutnil všechny Teplické Kratochvíl, který dotáhl brejk Jablonce do úspěšného konce.

Stínadla TV