České Budějovice - Teplice 3:1 (0:0)

České Budějovice - Teplice 3:1 (0:0)

SK Dynamo České Budějovice
29. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Dynamo České Budějovice FK Teplice
3:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 53. Šulc, 80. Schranz, 90. Šulc - 47. Řezníček.
ŽK: 44. Talovierov, 90. Čolić – 34. Radosta, 70. Kučera.
ČK: 36. Radosta.
Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel.
Hráno s omezeným počtem diváků.

Team logo

SK Dynamo České Budějovice

Drobný – Čolić, Sivok, Talovierov, Kladrubský – Čavoš (77. Javorek), Kulhánek – Mészáros (54. Mršić), Šulc, Brandner (54. Táborský) – Schranz (88. Havel).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Černý (83. P. Mareš), Kučera, Žitný, Radosta - Trubač (83. Toutou) - J. Mareš (80. Moulis), Řezníček.

Komentář k zápasu

Teplice v 29. kole FORTUNA:LIGY prohrály v Českýh Budějovicích 1:3. 55 minut hry se musely obejít bez vyloučeného Radosty, přesto se ujaly vedení Řezníčkem. Domácí ale skóre otočili a do tabulky si připisují tři body.

S týmem odcestovali na jih Čech i dlouhé týdny absentující Petr Mareš a Ljevaković, naopak doma museli zůstat vykartovaní Kodeš a Vondrášek. Trenér Stanislav Hejkal vsadil na systém se třemi stopery vzadu, poprvé od začátku v lize nastoupil David Černý.

V prvním poločase diváci žádný gól na Střeleckém ostrově ani na monitorech televizorů a laptopů neviděli. Jako první vyzkoušel některého z brankářů Jakub Mareš, domácí Drobný byl ale připravený. V 11. minutě se představil i Grigar, Čoličův přímák vytáhl nad břevno. O pár minut později musela teplická opora hasit chybu Čmovše a ve velmi dobrém světle se “Grigi” ukázal v 28. minutě, kdy vychytal Kladrubského. Tepličtí se také snažili, aktivní byl Žitný.

Pak ale “skláři” přišli o záložníka Radostu, který v rozmezí dvou minut viděl dvě žluté karty. Sudí Franěk tak jeho počínání musel ohodnotit červenou a hosté dohrávali bez svého benjamínka.

Nástup do druhé půle vyšel Teplicím na jedničku. Jakub Řezníček si po rychlém přechodu do útoku poradil s přihrávkou svého jmenovce Mareše do vápna a svou slabší levačkou překonal střelou k tyči Drobného. Byla to již sedmá branka “Řízka” v této sezoně, stal se tak aktuálně nejlepším střelcem Severočechů. Vedení ale žlutomodrým nevydrželo dlouho. Svou premiérovou trefou mezi elitou rozjásal Dynamo Šulc, když dostal přihrávku zprava a na přední tyči byl neobsazený.

Teplice srdnatě bojovaly o body, ale deset minut před koncem se po rohovém kopu prosadil domácí střelec Schranz. Následná snaha hostů o vyrovnání přišla vniveč, do otevřené obrany naopak ještě jednou téměř se závěrečným hvizdem inkasovali, skóroval Šulc.

V neděli “skláři” v posledním zápase základní části hostí na Stínadlech Příbram.

Stínadla TV