Teplice - Příbram 4:0 (2:0)

Teplice - Příbram 4:0 (2:0)

FK Teplice
30. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice 1.FK Příbram
4:0 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 39. a 90. Řezníček, 41. Žitný, 65. Trubač.
ŽK: 63. Čmovš, 90. J. Mareš - 55. Kingue, 65. Trubač.
ČK: 77. Kingue. Rozhodčí: Berka - Paták, Dobrovolný.
VAR, AVAR: Proske, Kotík.
Hráno s omezeným počtem diváků.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Černý, Kučera, Trubač (85. P. Mareš), Žitný (85. Ljevakvić), Moulis - Řezníček, J. Mareš.
Team logo

1.FK Příbram

Melichar - Kvída (46. Pazdera), Dramé, Kingue, Cmiljanović - Soldát (75. Hájek), Pinc (75. Kleščík) - Antwi (46. Škoda), Zorvan, Nový - Polidar.

Komentář k zápasu

V důležitém utkání posledního kola základní části FORTUNA:LIGY porazily Teplice na Stínadlech Příbram 4:0. Dvakrát se trefil Řezníček, jednou pálili přesně Žitný a Trubač. „Skláři“ tak mají před pěti závěrečnými duely nadstavbové části skupiny o udržení pětibodový náskok na Karvinou, která je na barážové pozici.

Trenér Stanislav Hejkal znovu nemohl do boje poslat řadu nedoléčených hráčů. Pro karetní tresty chyběli Vondrášek, Kodeš a Radosta, problémy se zraněními do hry nepustily Vyhnala, Shejbala, Hyčku nebo Knapíka. Na lavičku opět usedli Ljevaković a Petr Mareš.

Na aktérech utkání byla vidět nervozita, která vyplývala z jeho důležitosti. Ve vyrovnaném začátku prvního poločasu byla nebezpečnější Příbram, ale Nový mířil nepřesně. Ve 34. minutě se zaskvěl Tomáš Grigar, který parádně vytáhl Soldátův nebezpečný pokus. O pět minut později zahřmělo na druhé straně. To David Černý, který se znovu objevil v základní sestavě, našel pěkným a povedeným centrem Jakuba Řezníčka a kanonýr Teplic se nemýlil – 1:0. Dvě minuty na to neudržel Melichar podruhé v zápase míč, což se mu tentokrát stalo osudným – Řezníčkovu střelu dorážel z blízkosti Patrik Žitný – 2:0. Závěr úvodní půle se zkrátka „žlutomodrým“ povedl parádně.

Druhý poločas už zastihl Teplické v naprosté herní pohodě. Když pak v 65. minutě zvýšil Daniel Trubač na 3:0, začala jejich exhibice. Ve druhé minutě nastavení navíc Jakub Řezníček po pěkné akci dal svůj druhý gól. A protože domácí nedovolili soupeři skórovat, mohl se brankář Tomáš Grigar těšit ze své sté ligové nuly a tím pádem i vstupu do Klubu ligových brankářů, čili mužů, kteří vychytali stokrát nulu.

Stínadla TV