Pardubice - Teplice 2:1 (1:0)

Pardubice - Teplice 2:1 (1:0)

FK Pardubice
2. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Pardubice FK Teplice
2:1 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 43. Tischler, 63. Surzyn. - 49. Toml vlastní.
ŽK: 90. Tischler - 77. Trubač, 80. Hejkal.
Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Kotalík.

Team logo

FK Pardubice

Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek – Cadu (86. Pfeifer), Solil, Tischler (90. Hušek), Surzyn (65. Sláma) – P. Černý (65. Huf).
Team logo

FK Teplice

Grigar – Paradin, Heidenreich, Mareček – Vondrášek (67. Radosta), Kučera, Trubač, Žitný, D. Černý (76. Hyčka) – Řezníček (76. Kodeš), Mareš.

Komentář k zápasu

Ve 2. kole FORTUNA:LIGY Teplice zklamaly. Na stadionu Bohemians v pražských Vršovicích prohrály s pardubickým nováčkem 1:2. „Skláři“ nastoupili oproti duelu v Příbrami s dvěma změnami – Moulise nahradil v základní sestavě Vondrášek a Nazarova Paradin.

Ve vyrovnané první půli, v níž měli o kousek víc navrch přeci jen zkušenější hosté, nemělo ani jedno mužstvo dlouhou dobu žádnou vyloženou šanci, pokusy o střelu byly vesměs zblokované nebo velmi dobře zasáhli brankáři. Ve 43. minutě se Pardubice dočkaly první ligové branky po dlouhých 51 letech! Cadu našel Solila a Tischler zakončoval poměrně chladnokrevně do levého dolního rohu branky Tomáše Grigara.

Hned po přestávce se povedlo „žlutomodrým“ srovnat. Tomáši Vondráškovi se povedlo zprava odcentrovat, Čelůstka míč tečoval a Toml si ho nešťastně srazil za záda gólmana Boháče – bylo srovnáno! V 62. minutě po rychlé akci zakončoval Východočech Pavel Černý těsně vedle Grigarovy tyčky. O minutu později už zahřmělo. Čelůstka našel volného Surzyny a ten neměl s překonáním Grigara větší problém, překonal ho levačkou – 2:1 pro Pardubice!

Domácí tým se snažil být nadále aktivní, Tepličtí se do koncovky příliš nedostávali. Až v 90. minutě se před Boháčem ocitl Trubač, avšak tváří v tvář brankáři Pardubic selhal – Boháč jeho pokus, který šel do dolních pater branky, s námahou vykopl!

Pardubičtí tak překvapivě porazili Teplice 2:1.

Fotogalerie

Stínadla TV