Teplice - Liberec 1:2 (1:2)

Teplice - Liberec 1:2 (1:2)

FK Teplice
7. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Slovan Liberec
1:2 (1:2)
Logo

Statistiky

Branky: 16. Trubač - 14. Kačaraba, 24. Pešek.
ŽK: 37. Řezíček - 50. Pešek, 67. Hromada, 80. Nešický.
ČK: 90. Vondrášek - 70. Pešek.
Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Ratajová (Petřík).
VAR, AVAR: Denev, Mokrusch.
Hráno bez diváků.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Černý, Mareček (46. Knapík), Heidenreich, Vukadinović - Žitný (65. Vondrášek), Kučera, Fortelný, Trubač (65. Mareš), Moulis - Řezníček.
Team logo

FC Slovan Liberec

Knobloch - Michal, Kačaraba, Jugas, Pourzitidis - Pešek, Hromada, Nešický (90. Černický), Kosek - Matoušek (90. Dvořák), Rondić.

Komentář k zápasu

Po měsíci se znovu rozběhla FORTUNA:LIGY. Teplice v utkání 7. kola prohrály doma velmi nešťastně s Libercem 1:2. Za Slovan se trefili Kačaraba a Pešek, za domácí skóroval Trubač. Ve druhé půli Řezníček neproměnil penaltu. Sudí Pechanec navíc vyloučil Vondráška a na druhé straně Peška.

Teplice šly do utkání oslabení o zraněné Nazarova a Hyčku, nemocný byl Shejbal. Hostům chybělo hráčů o poznání více, po nemoci se jim ale někteří dříve nakažení covidem-19 do sestavy vrátili. Duel se hrál za přísných bezpečnostních opatření a bez diváků.

Ve 4. minutě mohl otevřít skóre Kučera, ale jeho vtipný pokus zastavila tyčka Knoblochovy branky. Domácí tým měl převahu, gól z ní ale nevytěžil. Slovan se postupem času dostával do hry. Ve 14. minutě našel Nešického centr hlavu Kačaraby a Liberec vedl. Téměř vzápětí však utěšenou střelou z dálky srovnal Daniel Trubač. Ve 24. minutě utekl obraně "sklářů" Rondič, přihrál Peškovi, který překonal Grigara - 1:2.
V 60. minutě zahrál ve vápně Slovanu rukou Hromada. Tento přestupek odhalil až VAR. Pechanec ukázal na penaltový puntík. Nařízený pokutový kop ale domácí Jakub Řezníček neproměnil, jeho nepříliš kvalitně zahranou "desítku" Knobloch vystihl a vyrazil.

O deset minut později ukázal Pechanec druhou žlutou kartu Peškovi, "žlutomodří" tak hráli přesilovku. Následovalo několik šancí Teplic, ani Vondrášek, ani Řezníček a ani Mareš se však nedočkali ze svých šancí gólu.

V závěru už hráli svěřenci kouče Stanislava Hejkala vabank. Jeho výsledkem byla pouze červená karta pro Vondráška, který při úniku Matouška zatáhl za záchrannou brzdu.

Liberec svůj těsný náskok na Stínadlech uhájil a překvapivě si odvezl domů všechny tři body.

Fotogalerie

Stínadla TV