Mladá Boleslav - Teplice 0:2 (0:1)

Mladá Boleslav - Teplice 0:2 (0:1)

FK Mladá Boleslav
10. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Mladá Boleslav FK Teplice
0:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 40. Moulis, 84. Trubač.
ŽK: 71. Douděra.
Rozhodčí: Denev - Kubr, Leška (Hanousek).
Pozn. V 59. minutě Němeček chytil penaltu Škodovi.
Hráno bez diváků.

Team logo

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Zahustel, Křapka, Tatajev, Mazáň – Douděra (73. D. Šimek), Budínský, Túlio, Graiciar (46. Jiří Klíma) – Mašek (46. D. Ikaunieks), Škoda.
Team logo

FK Teplice

Němeček - Vondrášek, Kučera, Shejbal (61. Hošek), Černý - Jukl, Fortelný (90. Kozák) - Radosta (82. Ljevaković), Trubač, Moulis (90. Kodad) - Mareš.

Komentář k zápasu

FK Teplice prolomil sérii porážek! Při premiéře trenéra Radima Kučery vyhrál v Mladé Boleslavi 2:0. O góly se podělili Moulis a Trubač.

Tepličtí nastoupili do utkání 11. kola bez několika hráčů, kteří by se jistě vešli do základu. K marodům Grigarovi, Heidenreichovi, Řezníčkovi, Marečkovi nebo Vukadinovićovi přibyl v týdnu Žitný. Na post stopera tak nový trenéra Radim Kučera překvapivě postavil kreativního záložníka Tomáše Kučeru!

"Skláři" hráli s Mladou Boleslaví od začátku vyrovnanou partii. Středočeši sice měli optickou převahu, žádnou příležitost si ale nedokázali vytvořit. V 11. minutě hlavičkoval Škoda po nákopu Tulia vedle Němečkovy svatyně. Z hráčů Teplic se jako první ujal slova Fortelný, po přihrávce Trubače ale netrefil míč ideálně, domácí brankář Mikulec neměl s jeho chycením potíže. Ve 40. minutě zahřmělo. Radoval se krajní záložník Moulis, když druhým dotekem napálil balon do mladoboleslavské sítě po efektním přiťuknutí Mareše patičkou.

Domácí celek o přestávce dvakrát střídal, což byl neklamný znak nespokojenosti trenéra Mladé Boleslavi Josefa Webera. "Bolka" se pochopitelně snažila vyrovnat, čemuž leccos přizpůsobila. Nejdříve se snažil překonat Němečka překvapivou střelou Douděra, poté chtěl na mladého teplického brankáře vyzrát Túlio. V 58. minutě zasáhl Kučera ve vápně míč rukou, proti "sklářům" se tak kopala penalta. Luděk Němeček ale Škodovu střelu k tyči vytáhl z branky!

O chvíli později to ve vápně hostů opět hořelo, jednobrankový náskok ale popelem nelehl. Severočeši se bránili, čas od času vyráželi do brejků. "Bolka" postupem času přešla ve snaze otočit skóre na tříobráncový systém. Ani tato změna jí ale nepřinesla kýžené ovoce. Naopak. v 84. minutě pojistil vedení Teplic, když využil velkého zaváhání soupeřovy obrany.

"Žlutomodří" vezou z Mladé Boleslavi důležité tři body! Za týden je doma čeká Sigma Olomouc, hrát se bude v sobotu od 16 hodin.

Fotogalerie

Stínadla TV