Zlín - Teplice 2:3 (1:2)

Zlín - Teplice 2:3 (1:2)

FC Zlín
14. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Zlín FK Teplice
2:3 (1:2)
Logo

Statistiky

Branky: 31. a 67. Janetzký - 8. a 45+4. Mareš, 74. Radosta.
ŽK: 44. Jawo, 73. Vraštil - 42. Jukl, 45+10. Moulis, 64. Mareš, 90. Diviš.
Rozhodčí: Machálek, Dresler, Bureš (Dorušák).
VAR, AVAR: Marek, Celetka.
Hráno bez diváků.

Team logo

FC Zlín

Dostál (45+5. Rakovan) – Vraštil, P. Buchta, Procházka – Jawo, Cedidla (65. Dramé), Conde, Hlinka (81. Slaměna), Čanturišvili – Janetzký, Poznar.
Team logo

FK Teplice

Diviš - Vondrášek, Kučera, Ljevaković (73. Kodad), Černý - Jukl, Trubač - Vukadinović (56. Radosta), Žitný (87. Kováč), Moulis (73. Radosta) - Mareš (87. Šup).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil k poslednímu utkání v letošním kalendářním roce do Zlína, ve výpravě však kvůli nemoci chyběl hlavní trenér Radim Kučera, kterého při utkání zastoupil jeho asistent Josef Dvorník. Ten nemohl počítat s Janem Fortelným, kterého ze zápasu vyřadil svalové problémy.

Do zápasu vstoupil teplický tým velmi dobře, trpělivě držel míč a po pěkné akci dokázal v 8. minutě také otevřít skóre, když dotlačil míč do sítě Jakub Mareš. Poté se téměř deset minut nehrálo, protože byl ošetřevaný domácí brankář Stanislav Dostál. Nucený pauza jakoby žlutomodré mírně vyřadila z tempa a domácím se podařilo ve třicáté minutě vyrovnat zásluhou Janetzkého. V prvním poločase se však nastavovalo kvůli zmíněnému ošetřování deset minut a ve čtvrté nastavené minutě přidal Jakub Mareš svůj druhý gól.

Po změně stran pokračovala na zlínské Letné gólová podiváná, v 67. minutě totiž domácí opět srovnali, Janetzký se stejně jako Mareš prosadil podruhé a jeho gól byl opravdu výstavní. Ani to však ve vánočním utkání nebylo vše, Matěj Radosta se prodral k míči čtvrthodiny před koncem a mazáckým zakončením dosál také své první ligové branky. Pak už žlutomodří dovedli poslední utkání letošního roku do vítězného konce a nadělili si tak pod stromeček tři body.

Fotogalerie

Stínadla TV