Teplice - Jablonec 0:5 (0:3)

Teplice - Jablonec 0:5 (0:3)

FK Teplice
15. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FK Jablonec
0:5 (0:3)
Logo

Statistiky

Branky: 22. Považanec, 34. Jovović, 39. Kratochvíl, 56. Krob, 88. Hrubý.
ŽK: 52. Gabriel - 61. Kratochvíl.
Rozhodčí: Franěk - Blažej, Poživil (Hanousek).
VAR, AVAR: Adam, Pečenka.
Hráno bez diváků.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Černý, Gabriel, Mazuch, Droehnle (68. Vondrášek) - Mareček (46. Jukl), Kučera - Vukadinović (46. Mareš), Žitný (68. Macej), Radosta (46. Moulis) - Řezníček.
Team logo

FK Jablonec

Hanuš - Holík, Štěpánek, Zelený, Krob (83. Podaný) - Hübschman - Jovović (71. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (79. Hrubý), Pilař (83. Haitl) - Doležal.

Komentář k zápasu

Teplický tým dnes vstoupil do jarní části FORTUNA:LIGY zápasem s Jabloncem. Proti druhému týmu tabulky vsadil Radim Kučera na stejnou sestavu jako proti Viktorii Žižkov v generálce, na lavičku pak usedlo několik hráčů, kteří během vánočních svátků prodělali COVID-19.

Velkou šanci měl už v první minutě Patrik Žitný, jeho pokus levou nohou se stáčel směrem do branky, ale nedotočil se dostatečně a skončil kousek vedle pravé tyče bankáře Hanuše. Pak ještě po čtvrthodině hry přizvedl na přední tyči centr Lukáše Marečka jablonecký Zelený a jen tak tak, že nezavařil vlastnímu brankáři. Poté už však přebral Jablonec otěže zápasu a otevřel skóre zásluhou Považance, který dotlačil míč do sítě. O deset minut později dorazil míč do sítě Jovović a už to bylo 0:2. A když ještě do poločasu ztratil míč v rozehrávce Žitný, tak mohl Kratochvíl pohodlně zvýšit už na vedení hostí o tři branky.

Do druhého poločasu tak sáhl domácí kouč hned ke třem střídáním. Na hřiště se dostali Moulis, Jukl a Mareš, tedy trojice, která absentovala v úvodu přípravy kvůli COVIDu. Jenže bohužel ani to výsledkový děj utkání nezměnilo, v 56. minutě se navíc prosadil Jan Krob, takže Jablonec vedl už 4:0. Když ještě v samotném závěru přidal pátou branku Hrubý, změnilo se první jarní utkání v opravdový debakl.

Fotogalerie

Stínadla TV