Ostrava - Teplice 1:1 (0:0)

Ostrava - Teplice 1:1 (0:0)

FC Baník Ostrava
21. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Baník Ostrava FK Teplice
1:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 87. Stronati z pen. - 69. Moulis. ŽK: 44. Kučera, 55. Mazuch, 60. Fortelný, 76. Moulis. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Dohnálek. VAR, AVER: Petřík, Blažej. Hráno bez diváků.

Team logo

FC Baník Ostrava

Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Ndefe (80. Mena) - Jánoš, Tetour - Buchta (38. Sor), Šašinka (80. Pokorný), Holzer (46. Juroška) - Zajíc.
Team logo

FK Teplice

Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý - Jukl, Fortelný (77. Knapík) - Macej (90. Hyčka), Kučera (88. Trubač), Moulis (77. Radosta)- Mareš.

Komentář k zápasu

Žlutomodří vyrazili v sobotu k jedné z nejdelších cest v rámci nejvyšší domácí soutěže, nastoupili na Městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích proti domácímu Baníku. Pro zranění nemohl využít trenér Radim Kučera Davida Heidenreicha, Patrika Žitného a stále ještě také Jana Shejbala, kvůli disciplinárním trestům Řezníček a Droehnle. Naopak aspoň jako střídající už se dostal do hry Jan Knapík.

Hned v úvodu zápasu měl velkou šanci Zajíc, ke kterému propadl míč na malé vápno a on překopl branku. To bylo ovšem na dlouhou dobu od domácích vše, naopak otěže zápasu převzali tepličtí hráči. Velkou šanci měl v 21. minutě Moulis, který udělal Laštůvkovi kličku, ale v souboji s Fillem zamířil výrazně mimo. Před poločasem to zkoušel Fortelný, ale ani on nebyl přesný.

Po změně stran se hrál zápas nahoru dolů bez větších příležitostí, o rozruch se postaral až v 64. minutě rozhodčí Ginzel, který po srážce dvou hráčů Baníku ve vápně odpískal penaltu, ale po kontrole videa své rozhodnutí správně přehodnotil. Naopak udeřilo na druhé straně, Moulis dostal znovu míč do úniku a tentokrát si ho skvěle srovnal na svou silnější levou nohu a obstřelil Laštůvku. Vyrovnání mohlo přijít velmi rychle, Zajíc postupoval sám na Čtvrtečku, ale ten ho skvěle vychytal a následnou dorážku Jurošky neuvěřitelným způsobem vyhlavičkoval Vondrášek. Ostrava nakonec dokázala přeci jen vyrovnat, po zbytečném faulu Maceje totiž Stronati proměnil pokutový kop a srovnal na konečných 1:1.

Fotogalerie

Stínadla TV