Liberec - Teplice 2:1 (0:1)

Liberec - Teplice 2:1 (0:1)

FC Slovan Liberec
23. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Slovan Liberec FK Teplice
2:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 78. Rabušic, 90. Rondić - 13. Sadílek vlastní.
ŽK: 49. Karafiát, 52. Mara, 69. Mikula - 57. Gabriel, 62. Mazuch.
Rozhodčí: Hocek - Hájek, Novák.
VAR, AVAR: Orel, Blažej.
Hráno bez diváků.

Team logo

FC Slovan Liberec

Knobloch - Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Karafiát (55. Rondić), Sadílek, Mara (55. Faško) - Pešek (73. Nečas), Rabušic, Mosquera (90. Fukala).
Team logo

FK Teplice

Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Gabriel, Černý - Fortelný (82. Kučera), Jukl - Kodad (82. Vukadinović), Žitný (62. Knapík), Moulis (82. Droehnle) - Mareš (52. Řezníček).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil v pátečním podvečeru do Liberce k televizní předehrávce třiadvacáteho kola FORTUNA:LIGY. Trenér Radim Kučera nemohl v tomto zápase kromě dřívějších absencí počítat také se zraněným Danielem Trubačem, kterého v základní sestavě nahradil Patrik Žitný. Jinak zůstala základní jedenáctka stejná jako v minulém kole.

První velkou šanci utkání měl ve čtvrté minutě Mosquera, který po zemi střílel těsně vedle. Hezký průnik z pravé strany vápna předvedl na druhé straně Moulis, ale pálil hodně nepřesně. Obrovskou šanci měl o chvilku později Mareš, kterého v tutovce vychytal Knobloch, ale to žlutomodré nemuselo mrzet, protože hned vzápětí nacentroval Kodad a Sadílek si v hlavičkovém souboji s Juklem srazil míč do vlastní sítě.

Velkou šanci na srovnání měl v 29. minutě Rabušic, který zahrával pokutový kop po faulu Vondráška, Čtvrtečka se ovšem zaskvěl a penaltu skvěle vychytal. Další krástný zákrok pak předvedl teplický brankář pět minut před koncem, kdy vyrazil další pokus Rabušice.

Ve druhém poločase šancí ubylo, tepličtí pozorně bránili a snažili se udržet vedení, ale v 78. minutě dokázal Slovan přeci je srovnat, přízemní centr proletěl vápnem až k Rabušicovi, který dokázal překonat Čtvrtečku. A aby toho nebylo málo tak dokázal Liberec dokonce otočit skóre, opět po centru z pravé strany Teplic se tentokrát hlavou prosadil Rondić. Žlutomodří se tak z Liberce vrací bez bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV