Teplice - Plzeň 0:1 (0:0)

Teplice - Plzeň 0:1 (0:0)

FK Teplice
28. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Viktoria Plzeň
0:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 61. Kaša.
ŽK:86. Moulis - 83. Havel.
Rozhodčí: Marek - Kubr, Mikeska (Raplík).
VAR, AVAR: Klíma, Ratajová.
Hráno bez diváků.

Team logo

FK Teplice

Čtvrtečka - Hyčka (81. Droehnle), Kučera (42. Ljevaković), Knapík, Černý - Jukl, Mareček - Radosta (71. Kodad), Žitný (81. Vachoušek), Moulis - Vukadinović.
Team logo

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Hybš – Kalvach, Hořava (90. Hranáč) - J. Kopic (75. Mihálik), Šulc (88. Matějka), Falta (75. Ba Loua) – Beauguel (88. Ondrášek).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyzval v 28. kole na svém hřišti Viktorii Plzeň, trenér Radim Kučera i nadále musel bojovat s rozsáhlou marodkou, kvůli kartám navíc vypadli také Gabriel s Fortelným. Na stopera se tak posunul Tomáš Kučera, jenže i ten musel odstoupit už v průběhu první půle pro zranění, a tak po zbytek zápasu hrál středního obránce Admir Ljevaković.

Teplický tým se Viktorie nezalekl a začal zápas aktivně, už v 7. minutě po rohovém kopu Pavla Moulise hlavičkoval David Černý, ale jeho pokus Staněk vyrazil a dorážka Tomáše Kučery skončila mimo branku. Čtvrtečku v brance Teplic protáhl v 11. minutě Kopic z přímoho kopu, ale domácí gólman byl pozorný. Aktivnější skláři se snažili opět ohrozit Jindřicha Staňka a dařilo se jim to, Vukadinović se otočil kolem Brabce a tvrdou ránu brankář vyrazil. V 27. minutě byl obrovskou šanci David Černý, jenže sám před brankářem trefil pouze jeho nohu, a proto se skóre neměnilo. Po předchozím souboji se navíc domácí dožadovali penalty po šlapáku na Žitného, jenže rozhodčí Marek ji po konzultaci s VARem neodpískal. Těsně před poločasem měli velkou šanci také hosté, ale pokus Šulce chytil do rukavic Čtvrtečka.

Druhý poločas už plzeňská Viktoria přebrala otěže utkání, velkou šanci měl v 54. minutě Kopic, ale nedokázal Čtvrtečku přehodit. Plzeň se prosadila až po hodině hry, Kaša vypálil zpoza vápna a jeho střelu nešťastně tečoval mimo dosah brankáře Ljevaković. Zvýšit navíc mohl po rohovém kopu Havel, ale hlavou poslal míč z bezprostřední blízkosti míč nad branku. A další šanci přidal také Beauguel, ovšem toho znamenitě vychytal Čtvrtečka. Tepličtí hráči se sice snažili dopředu něco vymyslet, ale pozorná Viktoria je do ničeho nepouštěla a připsala si tak na Stínadlech výhru 1:0. První ligové minuty si v závěru zápasu připsal Tadeáš Vachoušek, který nahradil v 81. minutě Patrika Žitného.

Stínadla TV