Slovácko - Teplice 3:2 (1:1)

Slovácko - Teplice 3:2 (1:1)

1.FC Slovácko
10. kolo, FORTUNA:LIGA,
1.FC Slovácko FK Teplice
3:2 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 40. a 61. Reinberk, 53. Jurečka - 15. Rezek, 74. Kodad.
ŽK: 21. Reinberk, 29. Kadlec, 85. Tomič, 87. Navrátil - 20. Moulis, 60. Mazuch, 77. Krunert.
Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Arnošt.
VAR, AVAR: Adam, Horák.

Team logo

1.FC Slovácko

Nguyen – Reinberk (75. Tomič), Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Petržela (89. Cicilia), Sadílek, Havlík, Holzer (71. Navrátil) – Kohút (71. Mareček) – Jurečka.
Team logo

FK Teplice

Čtvrtečka - Laňka (68. Hyčka), Mazuch, Chlumecký, Vondrášek - Jukl (76. Krunert), Knapík - Černý (68. Kodad), Trubač, Moulis - Rezek (68. Succar).

Komentář k zápasu

Trenér Jiří Jarošík se svým realizačním týmem vytáhl do svého prvního zápasu na lavičce žlutomodrých překvapivý trumf, když si při zdravotních absencích Mareše a Ledeckého vytáhl z B mužstva Jana Rezka. Ten se tak stal nejstarším hráčem, který kdy za Teplice nastoupil v ligovém zápase.

Že to volba byla správná se ukázalo už po čtvrthodině hry, předtím sice domácí Petržela spálil gólovou šanci, ale na druhé straně právě Jan Rezek skvěle zakončil pohlednou akci Teplic a stal se vůbec čtvrtým nejstarším střelcem FORTUNA:LIGY v její historii. V tomto pořadí předběhl svého velkého kamaráda Pavla Horvátha. Jenže do poločasu vedení Teplic nevydrželo, centr z levé strany totiž na zadní tyči hlavou zakončil Reinberk, Čtvrtečka sice míč chytil, bohužel však byl už celým objemem za brankovou čarou.

Po změně stran Slovácko přidalo na obrátkách a rychlo skóre otočilo, na levé straně hezky uvolnil Kalabiška Holzera a ten nasrvíroval gólovou nahrávku Jurečkovi. Tentýž hráč mohl okamžitě přidat i další branku po zaváhání Chlumeckého, ale Čtvrtečka mu vyběhnutím zmenšil úhel a Jurečka vypálil mimo. Hůř bohužel bylo v 61. minutě, když vypálil z dálky Reinberk a míč propadl až do branky. Hosté však dokázali ještě vykřesat naději, Trubač vysunul do vápna Kodada a ten podél těla prostřelil brankáře Slovácka. Jenže vyrovnat už se teplickému týmu nepodařilo, a tak zápas na Slovácku skončil těsnou prohrou 2:3.

Fotogalerie

Stínadla TV