Teplice - Plzeň 0:1 (0:1)

Teplice - Plzeň 0:1 (0:1)

FK Teplice
11. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Viktoria Plzeň
0:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 5. Beauguel.
ŽK: 45. Fortelný, 90. Knapík, 90. Černý - 56. Kalvach, 60. Kaša, 89. Řezník.
Rozhodčí: Julínek - Paták, Hurych (Radina).
VAR, AVAR: Kocourek, Kříž.
Diváci: 3362.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Hyčka, Knapík, Chlumecký, Vondrášek - Jukl, Krunert - Kodad (76. Černý), Fortelný (84. Mareček), Moulis - Rezek (79. Succar).
Team logo

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, M. Havel – Kalvach, Bucha – J. Sýkora (62. J. Kopic), Čermák (62. P. Šulc), Mosquera (85. Hybš) – Beauguel (79. Chorý).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyzval po reprezentační pauze na domácí půdě vedoucí Viktorii Plzeň. Jiří Jarošík ve svém druhém utkání na lavičce Teplic udělal v sestavě několik změn a dvě z toho byly vynucené. Kvůli zranění nemohli nastoupit Mazuch s Trubačem, mimo sestavu se ocitl také Černý, Laňka a Čtvrtečka, místo nich vyběhli Kodad, Hyčka a Grigar. V útoku při přetrvávajícím zranění Mareše s Ledeckým opět nechyběl Rezek.

Hned v úvodu zápasu se probil ke skákavé střele Fortelný, Staněk však kontrolovat trasu míče. Hůře tomu bylo na druhé straně, kde se z první šance Plzně prosadil Beauguel, když poslal do sítě přihrávku Řezníka z pravé strany. Další šanci měla Viktoria hned po čtvrhodině hry, ale Tomáš Grigar předvedl proti Sýkorovi dva skvělé zákroky a držel domácí nad vodou. Šanci na srovnání měl v 28. minutě Jan Rezek, odražený míč po rohovém kopu poslal tvrdou ranou kousek nad branku.

Po změně stran už měli domácí přeci jen víc šancí, nejprve tři minuty po změně stran dostal míč na malém vápně od Kodada Rezek, jenže levačkou na dlouhou nohu překopl branku. Hned vzápětí po rohovém kopu hlavičkoval Vondrášek těsně vedle branky. Pak musel opět vytáhnout skvělý zákrok Grigar, který Teplice podržel při šanci Šulce. Největší příležitost domácích měl Fortelný dvacet minut před koncem, Hyčkův centr srazl Hejda jen k Fortelnému, který z osmi metrů překopl branku. Zápas tak bohužel skončil nejtěsnějším možným výsledkem 0:1.

Fotogalerie

Stínadla TV