Hradec Králové - Teplice 3:0 (2:0)

Hradec Králové - Teplice 3:0 (2:0)

FC Hradec Králové
12. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Hradec Králové FK Teplice
3:0 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 2. a 85. Dvořák, 35. Rada.
ŽK: 55. Mejdr - 84. Mareš.
Rozhodčí: Berka - Vlček, Mokrusch (Raplík).
VAR, AVAR: Pechanec, Ratajová.
Diváci:

Team logo

FC Hradec Králové

Fendrich - Čech, Král, Klíma - Mejdr, Rada (76. Kateřiňák), Kodeš (86. Soukeník), Novotný - Dvořák (90. Harazim), Vašulín (90. Kubala), Vlkanova.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Hyčka, Knapík, Chlumecký, Vondrášek - Jukl (46. Mareček), Krunert - Kodad, Fortelný (55. Succar), Moulis (74. Černý) - Rezek (74. Mareš).

Komentář k zápasu

Teplický tým zamířil ve 12. kola FORTUNA:LIGY do Mladé Boleslavi, kde svůj azyl kvůli nevyhovujícímu stadionu našel Hradec Králové. Trenér Jiří Jarošík vsadil na stejnu sestavu jako před týdnem s Plzní, ale aspoň na lavičku se po zranění vrátil Jakub Mareš.

Veškeré plány žlutomodrých však vzaly rychle za své, když už ve druhé minutě poslal do vápna centr Novotný, hlavičku Vašulína ještě skvěle vychytal Grigar, jenže na následnou dorážku Dvořáka už byl bohužel krátký. Na druhé straně to zkoušel nejprve Moulis, vypálil však jen do boční sítě, a vzápětí se nevedlo ani Kodadovi, který trefil jen blokující obránce. Naopak domácí přidali ve 35. minutě druhou branku, když v rozehrávce zaváhal Fortelný a Rada poslal míč přes Grigara do sítě.

Po změně stran se Hradec trefil potřetí, ale branka nebyla uznána po ofsajdovém postavní. Celou situaci překontroloval také VAR a potvrdil rozhodnutí asistenta rozhodčího. Snížení mohlo přijít v 64. minutě, kdy se do šance řítil Moulis, sice zakončil, ale byl u toho přistrčen a rozhodčí Berka odpískal penaltu. Tu však také překontroloval VAR a hlavní sudí po kontrole u videa pokutový kop odvolal. Další šanci měly Teplice v 71. minutě, kdy poslal Moulis do šance Rezka a ten protáhl Fendricha v domácí brance. Obrovskou šanci měly Teplice rovněž v 78. minutě, jenže tentokrát opět skvěle zakročil domácí gólman. Místo aby přišlo snížení, tak se VAR vrátil po standardní situaci k zákroku Jakuba Mareše a kopala se penalta proti Teplicím. Tu Tomáš Gragar skvěle vyrazil, avšak domácí u míče byli dříve a Dvořák ho dorazil do sítě. Zápas tak skončil výhrou domácích v poměru 3:0.

Už ve středu čeká Teplice další soutěžní střetnutí, tentokrát osmifinále MOL Cupu s pražskou Spartou, které se hraje na Stínadlech od 17:00 hod..

Fotogalerie

Stínadla TV