Teplice - Slovácko 0:1 (0:0)

Teplice - Slovácko 0:1 (0:0)

FK Teplice
24. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice 1.FC Slovácko
0:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 56. Cicilia.
ŽK: 90. Sadílek - 70. Tijani, 78. Jukl.
Rozhodčí: Szikszay - Váňa, Volf (Hanousek).
VAR, AVAR: Berka, Ratajová.
Diváci: 2173.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Kučera, Tijani, Shejbal (77. Ledecký) - Hyčka (65. Prošek), Mareček (65. Knapík), Jukl, Shejbal - Trubač - Žák, Mareš (55. Sejk).
Team logo

1.FC Slovácko

Nguyen – Šimko, Daníček, Reinberk - Holzer (80. Tomič), Ljovin, Havlík, Sadílek, Petržela (69. Kalabiška) – Jurečka, Cicilia (84. Vecheta).

Komentář k zápasu

Teplický tým přivítal ve 24. kole FORTUNA:LIGY Slovácko, žlutomodrým chyběl nejproduktivnější hráč Jan Fortelný, který musel stát za osm žlutých karet. Oproti zápasu v Olomouci tak do sestavy pronikli Robert Jukl, Jakub Mareš a Jan Shejbal, posledně dva jmenovaní nahradili Václava Sejka a Dejana Boljeviće.

Na hřišti bylo od úvodu střetnutí lepší Slovácko, které lépe kombinovalo a dokázalo podržet míč. V úvodu střetnutí však ani jeden tým soupeřovu branku nedokázal ohrozit. První náznak mělo Slovácko až v 25. minutě, kdy Havlík poslal vedle přímý kop z pozice těsně za šestnáctkou. Šance hostí přišly až před poločasem, ale vždy byl na místě opět skvělý Grigar, který nejprve vychytal sólový nájezd Jurečky, poté zlikvidoval pokus Reinberka, aby si vzápětí poradil i s hlavičkou Cicilii.

Po změně stran bohužel pokračoval obraz hry z první půle, převahy Slovácka dokázal v 56. minutě využít Cicilia, který nedal hlavou Grigarovi šanci. Domácí mohli vyrovnat o deset minut později, jenže dobře kopnutý přímý kop Daniel Trubače nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů dotlačit do sítě. Tepličtí hrozili především ze standardek, po rohovém kopu poslal Trubač míč na Kučery, jehož pokusu chyběly jen centrimetry. Hůře na tom byla další hlavička Jana Knapíka po přímém kopu, která mířila hodně nad branku. V závěru zápasu si sice domácí vypracovali tlak, ale srovnat nedokázali a doma tak podlehli Slovácku 0:1.

Fotogalerie

Stínadla TV