Karviná - Teplice 2:2 (1:1)

Karviná - Teplice 2:2 (1:1)

MFK Karviná
N4, FORTUNA:LIGA,
MFK Karviná FK Teplice
2:2 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 41. Siňavskij, 90. Buchta - 17. Hyčka, 70. Ledecký.
ŽK: 42. Chaloupek.
Rozhodčí: Proske - Paták, Kotík (Kotala).
VAR, AVAR: Ondráš, Horák.
Diváci: 1050.

Team logo

MFK Karviná

Neuman – Dramé, Buchta, Kobouri – Ndiaye (83. Túlio) – Siňavskij, Zorvan (83. Qose), Chvěja (73. Jursa), Šehić (73. Vlachovský) – Papadopulos, Holík (46. Svoboda).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Chaloupek, Tijani, Shejbal - Hyčka, Mareček, Trubač, Boljević (68. Kodad) - Fortelný (68. Žitný) - Žák (41. Ledecký), Sejk (68. Mareš).

Komentář k zápasu

Teplický tým nastoupil v předposledním kole nadstavbové části v zápase o naději na hřišti Karviné, kde mohl trenér Jiří Jarošík po zranění konečně nasadit Lukáše Marečka a alespoň na lavičce už mohl začít zápas Jakub Mareš.

Z opatrného úvodu se nakonec v 17. minutě vyvrbila gólová akce Teplic, když nenápadný centr na zadní tyč ve skluzu poslal do sítě Alois Hyčka. Krátce po půlhodině zápasu se nepříjemně zranil Filip Žák a Karviná se během krátké vynucené přesilovky dostala do tlaku, nejprve zahrozil Papadopulos, který hlavičkoval mimo, o tři minuty později pak Holík nechal vyniknout Tomáš Grigara. V 41. minutě už ovšem Siňavskyj srovnal, když se opřel akrobaticky do míče a prostřelil hostujícího brankáře. Krátce před poločasem ještě mohli dostat hosty opět do vedení nejprve Fortelný a následně Sejk, jenže oba pokusy Neuman zlikvidoval.

Po změně stran opět rychle zahrouzil Sejk, když po centru z levé strany hlavičkoval jen těsně mimo. Další velkou příležitost měl deset minut po přestávce Ledecký, který se pěknou zasekávačkou uvolnil, ale vypálil metr nad branku. Do vedení tak poslal Teplice Ledecký až v 70. minutě, když využil rychle vhozeného autu Kodada a následné krásné přihrávky Žitného. Teplický tým pak dlouho zkušeně držel vedení, jenže v 90. minutě Karviná dokázala zásluhou Buchty vyrovnat a poslala tak žlutomodré do baráže.

Stínadla TV