Teplice - Plzeň 2:2 (1:0)

Teplice - Plzeň 2:2 (1:0)

FK Teplice
1. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Viktoria Plzeň
2:2 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 23. a 47. Urbanec - 58. Kliment, 71. Mosquera.
ŽK: 59. Dramé, 68. Trubač, 82. Grigar - 32. Hejda, 78. Kliment.
ČK: 90.+.6. Hejda. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Antoníček (Rouček).
VAR, AVAR: Kocourek, Šimáček.
Diváci: 6403.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Kučera, Dramé, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Jukl, Urbanec - Křišťan (62. Žák), Trubač (86. Kodad) - Gning (68. Knapík).
Team logo

FC Viktoria Plzeň

Staněk - Holík (46. Chorý), Kaša, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (80. Cadu), Sýkora, Pilař (46. Mosquera) - Kliment (80. Dedič).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrukoval hned v prvním ligovém kole na Viktorii Plzeň, trenér Jarošík plánoval, že budou jeho svěřenci chtít potrápit v Evropě výborně hrající mistrovský celek. Chyběl mu však Matěj Hybš, který právě z Viktorie přišel na hostování. V základní sestavě se tak představili ligoví debutanti Abdallah Gning, Jakub Křišťan a Jakub Urbanec. Právě posledně jmenovaný se měl brzy stát ústřední postavou celého duelu.

Žlutomodří vstoupili do zápasu velmi dobře, snažili se kombinovat, napadat a hrát aktivně, což neslo kýžený efekt, jenže první šanci měli Zápodočeši, když po rohovém kopu museli domácí na několikrát hasit závěr ve vlastním vápně. První gól však vstřelili právě svěřenci Jiřího Jarošíka, debutnat Gning posunul míč na dalšího debutanta Urbance a ten na přední tyč prostřelil brankáře Staňka. Do poločasu navíc mohli Teplice vedení navýšit, po další nahrávce Gninga se ovšem Trubač umotal ve svých kličkách.

Do druhé půle Plzeň dvakrát prostřídala, ovšem gól brzy vstřelili opět domácí, Hyčka dostal míč do vápna, kde odrazil k Jakubu Urbancovi a ten při ligové premiéře skóroval nekompromisně i podruhé. Hned vzápětí musel na druhé straně zasahovat Tomáš Grigar, který nedovolil snížení Janu Kopicovi. Snížení však přeci jen přišlo, v 58. minutě Kalvach rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde nehlídaný Kliment skóroval. Brzy navíc mohlo přijít vyrovnání, když měl další šanci Kopic, Grigar však opět zakročil. Vyrovnání bohužel přece jen přišlo, po dalším rohu trefil míč vedle zkoprnělého Grigar tyč a pohotový Mosquera ho dokázal dorazit do sítě. Na hřiště se pak přiostřilo, Teplice tlačily dopředu výborní fanoušci, kteří často navíc nebyli spokojeni s výroky rozhodčího Machálka. Obrovskou příležitost na strhnutí stavu zpět na stranu domácích měl v nastavení střídající Kodad, který si hodil míč do běhu a pelášil k brance, jenže Staněk jeho pokud vytěsnil na roh. Těsně před koncem se navíc dostal sám do úniku opět Kodad, byl faulován Hejdou a kopala se penalta, tu však Jakub Urbanec neproměnil a zápas skončil 2:2.

Fotogalerie

Stínadla TV