Liberec - Teplice 5:1 (3:1)

Liberec - Teplice 5:1 (3:1)

FC Slovan Liberec
2. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Slovan Liberec FK Teplice
5:1 (3:1)
Logo

Statistiky

Branky: 9. Doumbia, 22. Talovierov, 45.+1., 54. a 70. Van Buren - 43. Urbanec.
ŽK: 69. Červ - 60. Hyčka.
Rozhodčí: Radina - Kubr, Šimáček (Všetečka).
VAR, AVAR: Hocek, Leška.
Diváci:

Team logo

FC Slovan Liberec

Vliegen – Mikula (72. Pourzitidis), Gebre Selassie, Plechatý, Talovierov, Preisler (61. Matoušek) – Červ (72. Varfolomejev), Doumbia (80. Višinský), Frýdek – Van Buren (80. Kozák), Rondić.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Dramé, Kučera (46. Knapík), Vondrášek (60. Hybš) - Hyčka, Mareček, Jukl, Urbanec - Křišťan (60. Čerepkai) - Gning, Žák (46. Kodad).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil ke druhému ligovému kolu do Liberce, kde trenéru Jarošíkovi scházel Daniel Trubač, jenž se zranil v prvním dějství s Plzní. V sestavě ho nahradil Filip Žák, jinak zůstala sestava stejné. Matěj Hybš usedl na lavičku náhradníků, ze které navíc kvůli lehkému zranění vypadl Čičovský.

Žlutomodří se od úvodu snažili hrát aktivně, jenže v útočné fázi se jim dařilo jen po vápno a nemohli se dostat k vážnější příležitosti. Domácí naopak hrozili ze standardních situací, jeden z rohů v 9. minutě rozehráli na krátko a Doumbia poslal zpoza vápna nechytatelnou střelu přímo do branky. Ve 22. minutě to navíc bylo již o dva góly, tentokrát po přímém kopu hlavičkoval do branky Talovierov. Do poločasu se ale Teplicím povedlo snížit, Gning se na pravé straně zbavil Plechatého i Červa a nasrvíroval míč před téměř prázdnou branku pro Urbance, který ve druhém ligovém startu zaznamenal třetí branku. Jenže místo vykřesané naděje pro hosty dokázal Slovan přidat ještě před odchodem do kabin třetí gól zásluhou Van Burena.

Realizační tým zareagoval o poločase stažením Tomáše Kučery a Filipa Žáka, které nahradili Jan Knapík a Ladislav Kodad. Ovšam gól přidali opět domácí, když se podruhé trefil Van Buren po přihrávce Rondiće. Pak se konečně opět dostali do šancí i tepličtí hráči, nejprve po přímém kopu hlavičkoval mimo Gning a hned vzápět orazítkoval dobrou hlavičkou břevno Křišťan, jenže kýžená změna stavu nepřišla. Po hodině hry se na hřiště poprvé v teplickém dresu dostal Matěj Hybš, spolu s ním k prvnímu ligovému startu nastoupil také Roman Čerepkai. Místo toho aby žlutomodří s výsledkem něco udělali, tak však skóroval opět Liberec,  dvacet minut před koncem zkompletoval hattrick Van Buren. Když už konečně i hráči Teplic dokázali skórovat, tak gólovou radost Romana Čerepkaie rychle zastavil praporek rozhodčího signalizující ofsajd. Obrovskou příležitost pro první ligový gól měl také těsně před koncem Gniang, kterého však po domácím zaváhání Vliegen skvěle vychytal a znemožnil mu tak otevřít kariérní gólový účet ve FORTUNA:LIZE. Teplice se tak z Liberce vrací s vysokou porážkou 1:5.

Stínadla TV