Teplice - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Teplice - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

FK Teplice
3. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice Bohemians Praha 1905
0:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 85. Křapka.
ŽK: 58. Mareček, 62. Hyčka, 84. Vondrášek, 89. Hybš - 23. Bartek, 65. Köstl, 90.+1. Valeš.
ČK: 83. Mareček - 56. Květ.
Rozhodčí: Batík - Horák, Dohnálek (Volek).
VAR, AVAR: Kocourek, Kříž.
Diváci: 3634.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (90. Procházka), Mareček, Jukl (68. Křišťan), Urbanec (61. Čerepkai) - Trubač - Gning, Žák (46. Kodad).
Team logo

Bohemians Praha 1905

Valeš - Křapka, Köstl, Hůlka - Dostál, Jindříšek, Petrák (69. Jánoš), Kovařík (69. Nový) - Květ, Hronek (90. Beran) - Bartek (46. Mužík).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyzval ve třetím kole FORTUNA:LIGY na domácí půdě Bohemians Praha 1905, realizační tým kompletně překopal obrannou řadu oproti minulému střetnutí, když se nově do základní sestavy posunuli Jan Knapík a Matěj Hybš. Jediným hráčem, který v obraně zůstal byl Tomáš Vondrášek, ale přesunul se z levého stopera na pravého. Do sestavy se po lehčím zranění vrátil také Daniel Trubač.

Zatímco v minulém kole v zápasech dnešních soupeřů padlo shodně po šesti brakách, tak tentokrát na Stínadlech bylo vidět, že se oba týmy přeci jen více zaměřily na obrannou fázi. Do velkých šancí se tak ani hosté z Ďolíčků ani teplické mužstvo nedostávaly. Během první půle tak fanoušci v AGC Aréně žádnou branku neviděli.

Do druhé půle vyslal trenér Jarošík místo Žáka Kodada, ale šance nejdříve měla Bohemka, jenže dvě její gólovky zastavil praporek rozhodčího, který nejprve signalizoval míč v zázemí a vzápětí pak ofsajd. Další zápletku zápasu pak přinesla 56. minuta, kdy se Grigar pokusil do rychlého brejku vyslat Kodada, toho už nemohl dostihnout Květ a tvrdým skluzem ho poslal zezadu k zemi. Rozhodčí Batík po krátkém váhání vytáhl červenou kartu a poslal Bohemku do oslabení. Žlutou kartou byl potrestán také Mareček, který se rozhodl Kodada mstít a rovněž vedoucí mužstva Bohemky Libor Koubek s trenérem brankářů Miroslavem Millerem. Pak už se přeci jen do šancí dostávali také domácí, Kodad pláchl obraně Bohemians a našel před brankářem Marečka, který provětral rukavice gólmana Valeše. Průvan v obraně hostů dělal opět také Gning, jehož nástřel z brankové čáry musel Valeš s vypětím sil zpacifikovat.

Srovnání počtu hráčů na hřišti pak přišlo v 83. minutě, když Mareček dostal nepřesnou přihrávku v soupeřově polovině, tu mu sebral Jánoš a on ho zastavil jen za cenu druhé žluté a následné červené karty. Další žlutou kartu pak dostal za faul na pravé straně Tomáš Vondrášek z následného přímého kopu pak přišla v 85. minutě pohroma, když Křapka na zadní tyči přetlačil Křišťana a otevřel skóre utkání. V závěru utkání už si bohužel tepličtí hráči žádnou příležitost a podlehli tak Bohemce 0:1.

Fotogalerie

Stínadla TV