Teplice - České Budějovice 0:2 (0:0)

Teplice - České Budějovice 0:2 (0:0)

FK Teplice
12. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Dynamo České Budějovice
0:2 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 53. Hellebrand, 86. Čolić.
ŽK: 10. Jukl, - 45. Potočný, 55. Čolić.
Rozhodčí: Starý - Vlček, Mokrusch (Opočenský).
VAR, AVAR: Hocek, Nehasil.
Diváci: 2432.

Team logo

FK Teplice

Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (67. Kodad), Kučera (67. Mareček), Jukl, Shejbal - Trubač (81. Vachoušek) - Gning, Žák.
Team logo

SK Dynamo České Budějovice

Janáček - Havel, Králik, Broukal - Čolić, Hora (74. Sladký), Hellebrand, Čavoš, Sluka (89. Skovajsa) - Potočný (46. Čmelík), Hais (64. Zajíc).

Komentář k zápasu

Teplický tým narazil v dalším domácím zápase na Dynamo České Budějovice. Trenéru Jarošíkovi po celý týden dělal vrásky zdravotní stav Jana Shejbala, ale i ten se dokázal dát nakonec do pořádku a mohl proti Dynamu nastoupit. Do hry tak šla stejná sestava jako v minulých střetnutích.

Na Stínadlech se sice hrál v podstatě vyrovnaný zápas, ale na šance to bylo jednoznačně pro teplický tým, tedy spíše pro Abdallaha Gninga. Ve 22. minutě si naběl na pěknou kolmou přihrávku a poslal míč na přední tyč. O tři minuty později pak vypálil levačkou těsně nad branku. O další tři minuty později se dostal Gning do úniku za obranu, kličkou obelstil Janáčka, jenže po dosažení branky ihned signalizoval asistent rozhodčího ofsajd. Těsně před poločasem měl Gning ještě čtvrtou příležitost, jenže tentokrát to byl hlavičkový pokus z dálky a brankáři nepřidělal starosti.

Po změně stran to opět byli žlutomodří, kdo měli první šance a znovu to byl Abdallah Gning, který pořádně větral obranu hostů, ale při střele zpoza vápna po odraženém míče ani následně při úniku se mu nepodařilo rozvlnit síť. A tak udeřilo dle starého fotbalového pravidla nedáš - dostaneš na druhé straně, když vypálil z dálky Hellebrand a míč skončil až v brance. Hned vzápětí mohl srovnat po centru Hyčky Trubač, jenže jeho pokud směřující do branky zblokoval obránce. I nadále se do šancí dostávali jen tepličtí hráči, ovšem vyrovnání jakoby jim nebylo souzené, tentokrát se do nich dostal po standardních situacích Knapík, většinou však mířil mimo. Lépe si vedl čtyři minuty před koncem Lukáš Čmelík, který zpoza vápna krásně prostřelil vše co mu stálo v cestě a definitivně rozhodl o výhře Českých Budějovic.

Stínadla TV