Teplice - Liberec 2:1 (1:1)

Teplice - Liberec 2:1 (1:1)

FK Teplice
16. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Slovan Liberec
2:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 6. Žák, 61. Urbanec - 18. Mikula.
ŽK: 47. Gning.
Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Slavíček (Krejsa).br> VAR, AVAR: Petřík, Nehasil.
Diváci: 2022.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Kučera, Urbanec - Trubač - Gning (90. Fila), Žák (77. Mareček).
Team logo

FC Slovan Liberec

Vliegen – Gebre Selassie, Talovierov, Plechatý – Fukala (62. Preisler), Červ, Valenta, Mikula- (80. Kozák) – Višinský – Rabušic (62. Rondić), Van Buren.

Komentář k zápasu

Teplický tým vyběhl proti Liberci s jednou změnou v základní sestavě, zraněného Kodada nahradil uzdravený Urbanec. Jinak ponechal základní jedenáctku trenér Jiří Jarošík stejnou.

Hned v úvodu zápasu se navíc žliutomodří dostali do vedení, na centr Tomáše Kučery si naběhl Filip Žák a poslal ho skvěle do protipohybu brankáře Vliegena. Navýšit vedení mohl o několik minut později Hyčka, který těsně za vápnem vypálil a těsně minul hostující brankáře. O dalších pět minut později dokázal Slovan srovnat, když van Buren našel za obranou Mikulu, ten obešel i Grigara a přes skluzujícího Kučeru vyrovnal. Pak na Stínadla padla veliká mlha a do poločasu diváci neviděli, a vlastně díky viditelnosti ani pořádně vidět nemohli, žádnou větší šanci.

Po změně stran měli nejprve dvě šance hosté, když Rabušicův pokus vyrazil Grigar na roh a následně zlikvidoval i pokus Valenty. Lépe si vedl na druhé straně po hodině hry Urbanec, za vápnem se nerozpakoval a poslal míč z dálky přímo do šibenice Vliegenovi branky. Vzápětí to vypadalo, že se zápas kvůli viditelnosti nedohraje, ale rozhodčí Hocek nakonec opět svolil ke hře, teplický tým pak trpělivě držel vedení, navýšit skóre navíc mohl Trubač, ale hostují brankář míč lapil. Další možnost měl Mareček, jenže ani on neskóroval. I přesto si však žlutomodří připsali po výhře 2:1 důležité tři body!

Fotogalerie

Stínadla TV