Report ze zápasu FK Teplice vs. FK Mladá Boleslav B

FK Teplice
3. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Teplice FK Mladá Boleslav B
4:2 ((1:0))
Logo

Komentář k zápasu

      4:2 (1:0) 

  •  17. VACHOUŠEK Tadeáš ( as. CHALOUPEK Štěpán ) - 1:0,
  •  49. HORA Jakub ( as. HADINEC Milan ) - 2:0,
  •  81. HORA Jakub ( as. EMMER Jakub- 3:2,
  •  89. VACHOUŠEK Tadeáš ( penalta - po faulu na Marka BERÁNKA ) 4:2.

  • Střely na branku 7 : 4 ( 2 : 1, 5 : 3 ),
  • Střely mimo branku 7 : 5 ( 3 : 3, 4 : 2 ),
  • Zblokované střely 4 : 2 ( 3 : 1, 1 : 1 ),
  • Střely celkem 18 : 11 ( 8 : 5, 10 : 6 ),
  • Vyložené šance 3 : 3 ( 2 : 2, 1 : 1 ),
  • Rohy 6 : 3 ( 3 : 3, 3 : 0 ),
  • Ofsajdy 4 : 4 ( 2 : 3, 2 : 1 ),
  • Fauly 10 : 14 ( 7 : 6, 3 : 8 ).

  • OUT 53 min. Bulmaga V. (36)  -  IN 53 min. Beránek M. (23),
  • OUT 65 min. Hadinec M. (20)  -  IN 65 min. Jamrich L. (24),
  • OUT 76 min. Ljevakovič A. (5)  -  IN 76 min. Lukáš M. (27).

 24. Švanda J. ( TEP )  -   41. Rulc M. ( BOL ),  73. Leitl M. ( BOL ),  89. Jahic H. ( BOL ). 

"Ve 3.kole ČFL hostil B-tým Sklářů na domácím hřišti rezervu FK Mladá Boleslav. Naštěstí peripetie s podmáčeným hřištěm nebyly tak vážné jak se původně zdálo a utkání se přeci jen mohlo odehrát po prohlídce  přítomného delegáta a hlavního rozhodčího na přírodním trávníku areálu 1.FC Dubí v Pozorce.

První poločas rozhodla jediná branka, když v 17.minutě po centru Bulmagy vrátil vyraženou střelu Chaloupky pohotově do sítě Tadeáš Vachoušek. Jinak úvodní část první půle patřila domácím a zhruba od 25.minuty převzali iniciativu na své kopačky hosté. Největší šanci měli ve 37.minutě po trestném kopu Žitného a následné střele kapitána Rulce těsně mimo tyče domácí branky. A když pozorný Němeček nedovolil Boleslavi skórovat ani ve 45.minutě po závaru v pokutovém území Teplic, šli oba týmy do kabin za jednobrankového vedení Sklářů.

Úvod druhé půle patřil opět domácím, kteří se ve 49.minutě dostali do dvoubrankového vedení po trefě obránce Jakuba Hory, který po rohu Admira Ljevakoviče a přistrčení Milana Hadince nedal přesnou střelou k tyči brankáři Lichtenbergovi žádnou šanci. Po této brance patřilo hřiště domácím a třetí branka doslova visela ve vzduchu. V 63.minutě ale hosty vrátil do hry teplický odchovanec Patrik Žitný, který přesnou střelou z poloviny hřiště přeloboval vysoko postaveného brankáře Němečka. Boleslav vycítila šanci a instinktivně se hnala za vyrovnáním. To se jí nakonec podařilo v 75.minutě po brance Vlka, který křižnou střelou po individuální akci podruhé překonal překvapeného Němečka. Nakonec ale rozhodla nezlomná vůle a závěrečný tlak domácích Sklářů, kteří v posledních 10 minutách dnešního zajímavého duelu dvěma brankami rozhodli o svém vítězství. Nejprve v 81.minutě brankář Lichtenberg neudržel v rukavicích centr Jakuba Emmera z pravé strany a všudubyl Jakub Hora vstřelil svou druhou branku v utkání. V 89.minutě vysunul u pravé lajny Jakub Emmer rychlonohého Marka Beránka, který v běžeckém souboji předčil hostujícího stopera Hasana Jahice, který ho nedovoleně zastavil jen za cenu pokutového kopu a žluté karty zároveň. Míč si na penaltový puntík nakonec postavil Tadeáš Vachoušek a stejně jako Jakub Hora svou druhou brankou v utkání rozhodl o vítězství Sklářů v poměru 4:2."

"Dnešní utkání proti Mladé Boleslavi nebylo vůbec jednoduché a i proto jsem velmi rád, že ho kluci nakonec zvládli za tři body. Bylo to utkání plné zvratů a i když Boleslav během 12 minut dokázala srovnat náš dvoubrankový náskok, kluci to nezabalili a šli si stále za svým. A za to byli po zásluze odměněni v závěru dvěma veledůležitými brankami, které rozhodli o našem zaslouženém vítězství.

Opět nás čeká další náročný týden, ale my se budeme znovu s pokorou a s odhodláním připravovat na dalšího soupeře. V neděli dopoledne od 10:15 totiž odehrajeme další mistrovské utkání, tentokrát na hřišti Viktorie Žižkov, jednoho z největších favoritů celé soutěže. A i přesto, že nás čeká velmi těžké utkání, rozhodně do něj nepůjdeme se strachem a s nervozitou, ale s vírou, že máme schopnosti a sílu na to i pod žižkovskou televizní věží nějaký ten bodík urvat."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE


Stínadla TV