Report ze zápasu FK Viktoria Žižkov vs. FK Teplice

FK Viktoria Žižkov
4. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Viktoria Žižkov FK Teplice
2:1 ((0:0))
Logo

Komentář k zápasu

      2:1 (0:0) 

  •  50. BAZAL Josef ( as. PROŠEK Václav ) - 1:0,
  •  81. ŘEZÁČ Michal ( as. VOLTR Radek ) - 2:0.

  •  87. TSYKALO Yehor ( as. HADINEC Milan- 2:1.

  • Střely na branku 6 : 2 ( 4 : 0, 2 : 2 ),
  • Střely mimo branku 5 : 3 ( 4 : 1, 1 : 2 ),
  • Zblokované střely 4 : 3 ( 3 : 1, 1 : 2 ),
  • Střely celkem 15 : 8 ( 11 : 2, 4 : 6 ),
  • Vyložené šance 3 : 2 ( 3 : 0, 0 : 2 ),
  • Rohy 10 : 1 ( 7 : 1, 3 : 0 ),
  • Ofsajdy 1 : 4 ( 0 : 2, 1 : 2 ),
  • Fauly 6 : 10 ( 3 : 4, 3 : 6 ).

  • OUT 46 min. Čerepkai R. (32)  -  IN 46 min. Beránek M. (37),
  • OUT 58 min. Bulmaga V. (20)  -  IN 58 min. Gornický V. (19),
  • OUT 70 min. Křišťan J. (11)  -  IN 70 min. Lukáš M. (27),
  • OUT 70 min. Procházka D. (35)  -  IN 70 min. Jamrich L. (24),
  • OUT 82 min. Ljevakovič A. (5)  -  IN 82 min. Hadinec M. (20).

  •  55. Tsykalo Yehor (Teplice),
  •  71. Prošek Václav (Žižkov),
  •  85. Němeček Luděk (Teplice),
  •  93. Hora Jakub (Teplice),
  •  93. Ljevakovič Admir - asistent (Teplice),
  •  93. Jamrich Ladislav - trenér (Teplice).

"V neděli ráno nabral B-tým Sklářů směr Praha k mistrovskému utkání 4.kola České fotbalové ligy, kde ho čekal jeden z největších favoritů soutěže, domácí tým FK Viktoria Žižkov.

Viktoria první poločas zcela ovládla a dvě obrovské šance měla již v úvodních 5 minutách. Nejprve Klusák trefil z 25 metrů břevno a pak tutovku Proška z těsně blízkosti skvěle zlikvidoval Němeček. Hostům se nedařilo delší dobu držet míč na svých kopačkách, po několika málo dotecích míče často ztráceli a to byla voda na mlýn zkušenému domácímu týmu, který Skláře svíral na jejich polovině. Třetí vyložená příležitost domácích ale přišla až 2 minuty před poločasem, když Batioja minul přihrávku Treglera těsně u levé tyče odkryté branky hostů. A tak i přes velký tlak a vyložené příležitosti na straně domácích šli oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jasným úkolem vstřelit co nejdříve vedoucí branku. A to se jim podařilo v 50.minutě, když pro příhře Proška měl v pokutovém územní Sklářů spoustu času a prostoru Bazal, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre . Postupem času se začala pozitivně projevovat na straně hráčů ve žluto-modrých dresech změna rozestavení, se kterou vstoupili do druhého poločasu. Skláři poslali na hřiště také čerstvé síly, které přinesli do jejich hry oživení a v 78.minutě mohlo být vyrovnáno. Vachoušek rychle rozehrál do strany na Jamricha, který poslal do šestnáctky nádherný centr ke vzdálenější tyči Švengrovi branky na kopačky Gornického a ten v největší šanci Teplic poslal míč ve skluzu levou nohou pouze nad břevno odkryté branky Žižkova. A tak bohužel pro hosty udeřilo o tři minuty později na druhé straně, když v 81.minutě Voltr na hranici ofsajdového postavení přihrál na volného Řezáče, pro kterého již bylo snadné z bezprostřední blízkosti vstřelit druhou branku domácích. Hostům se podařilo snížit na rozdíl jediné branky v 87.minutě, když na levé straně vysunul přesným centrem Hadinec Tsykala, který se nádherně uvolnil přes bránícího Treglera a do protipohybu brankáře Švengera přesnou střelou k levé tyči dal hostům naději na vyrovnání. A i když do konce utkání zbývalo již jen velmi málo času, tak se svěřenci trenérů Jamricha a Ljevakoviče doslova hnali za vyrovnávací brankou. A to se jim nakonec podařilo v první minutě nastavení, když střelu Vachouška odraženou od tyče napálil pod břevno žižkovské branky opět Tsykalo. Radost teplických trvala ale jen několik málo vteřin, protože pomezní rozhodčí signalizoval postavení mimo hru. Každý si může tuto inkriminovanou situaci prohlédnout ze záznamu na webu TV.COM v čase 90:30. Po opakovaném zhlédnutí této situace podle mého názoru není možné ofsajd v žádném případě prokázat. Ale hlavní rozhodčí Vít a také pomezní Stieber byli o postavení mimo hru jednoznačně přesvědčeni a ještě oběma protestujícím trenérům Teplic udělili žluté karty, přestože pouze vyjádřili svůj názor bez použití jakýchkoli hanlivých výrazů. A tak utkání bylo nakonec v polovině 93.minuty ukončeno hvizdem rozhodčího Víta za stavu 2:1 pro domácí Žižkov."

"Dnes jsme narazili na jednoho z největších favoritů celé soutěže. Žižkov rozhodně kvalitou hráčského kádru a zázemím patří do vyšší soutěže. Jejich tým je složený ze zkušených borců ve správném věku, kteří mají bohaté zkušenosti s první i druhou ligou. Ale i přesto tento nezpochybnitelný fakt jsme chtěli favorita co možná nejvíce potrápit a pokusit se bodovat.

První poločas nám ale vůbec nevyšel. Obrovské množství nevynucených ztrát a abnormálně nízké procento získaných míčů nás dostávalo pod souvislý tlak soupeře. Jako jediné pozitivum z této části utkání mohu hodnotit fakt, že i přes trvalou převahu Žižkova jsme neinkasovali a do druhé půle tak šli s nadějí na případný bodový zisk.

Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a postupně jsme na hřiště posílali čerstvé síly, které naši hru oživili. Kluci se začali více dostávat do pokutového území Žižkova a dokázali více zaměstnávat brankáře Švengera než v první poločase, kdy měl s naší slabou ofenzivou jen velmi málo práce. I přes nepříznivý vývoj skóre se kluci nevzdávali a prakticky až do samotného závěru se snažili alespoň o vyrovnání. Při druhé brance Tsykala v nastavení u nás propukla obrovská radost, která ale bohužel trvala jen několik málo vteřin. Rozhodčí odpískal postavení mimo hru a nám nezbylo nic jiného, než toto rozhodnutí respektovat, i když s pocitem křivdy, který pozápasové zhlédnutí záznamu ještě více umocnilo.

Bolí nás to moc, ale i takový je fotbal, krásný a zároveň i krutý. Soupeř byl sice po většinu utkání lepší, ale nám vyšel závěr skvěle a bodový zisk byl hrozně blízko. O to více musíme všechny síly vrhnout do dalšího náročného týdne a tým dobře nachystat na další mistrovské utkání. Na konci příštího týdne nás totiž čeká další těžký a ambiciózní soupeř. V neděli 4.9. dopoledne od 11:00 hostíme na přírodním trávníku v Dubí – Pozorce místního rivala z Ústí nad Labem."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV