Report ze zápasu SK Zápy vs. FK Teplice

SK Zápy
8. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
SK Zápy FK Teplice
0:0 ((0:0))
Logo

Komentář k zápasu

0:0 

  • Střely na branku 4 : 2 ( 1 : 1, 3 : 1 ),
  • Střely mimo branku  5 : 4 ( 2 : 1, 3 : 3 ),
  • Zblokované střely 5 : 4 ( 2 : 2, 3 : 2 ),
  • Střely celkem 14 : 10 ( 5 : 4, 9 : 6 ),
  • Vyložené šance 2 : 0 ( 1 : 0, 1 : 0 ),
  • Rohy 7 : 4 ( 2 : 2, 5 : 2 ),
  • Ofsajdy 1 : 3 ( 1 : 1, 0 : 2 ),
  • Fauly 9 : 12 ( 6 : 9, 4 : 5 ).

  • OUT 87 min. PROCHÁZKA Dominik (11)  -  IN 87 min. JAMRICH Ladislav (24),
  • OUT 89 min. VACHOUŠEK Tadeáš (14)  -  IN 89 min. GORNICKÝ Vojtěch (19),
  • OUT 90+1 min. LJEVAKOVIČ Admir (5)  -  IN 90+1 min. TAHRIČ Amar (15).

  •  08. HORA Jakub (Teplice),
  •  70. TSYKALO Yehor (Teplice),
  •  77. JAMRICH Ladislav (Teplice) - trenér,
  •  87. DUBEN Jiří (Zápy).

"V neděli po obědě vyrazil B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 8.kola České fotbalové ligy. Tentokrát zamířil do Záp, kde ho v místní Teletník Aréně čekal jeden z favoritů celé soutěže a také vítěz uplynulého ročníku ČFL, domácí tým SK Zápy.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Řeháčka bylo utkání hlavně tuhým bojem o každý centimetr hřiště. Hrací plocha Teletník Arény je menších rozměrů a tak každý faul již na polovině hřiště znamenal nebezpečnou standardní situaci. Domácí mají hru na tomto hřišti maximálně zažitou a na Skláře vlétli s cílem vstřelit co možná nejdříve vedoucí branku. Defenziva hostů byla ale pozorná a v brance měla dnes skvělého Luďka Němečka, který pro ni v případě sebemenšího zaváhání znamenal jistotu. Největší šanci prvního poločasu měl v jeho závěru ve 45. minutě domácí Petrlák, když jeho tečovaná střela od zad spoluhráče z hranice šestnáctky Teplic minula jen o několik decimetrů horní tyč branky.

Obraz hry ve druhém poločase byl velice podobný tomu prvnímu. Diváci mohli hlavně vidět velké množství osobních soubojů ve středu hřiště s minimem vyložených brankových příležitostí. V samotném závěru v 86. minutě měli největší šanci celého zápasu domácí a to po rohovém kopu, který zakončoval hlavou k levé tyči urostlý kapitán Záp Jiří Duben. Když už se zdálo, že míč skončí v síti, vytáhl parádní zákrok teplický Luděk Němeček a nedovolil tak domácím radovat se ze vstřelené branky. Závěrečný hvizd rozhodčího Řeháčka tak již jen potvrdil dnešní dělbu bodů, která má rozhodně větší váhu pro hostující Skláře a také znamenala první bodový zisk z dosavadních vzájemných utkání se Zápy."

"Věděli jsme, že nás v Zápech na hřišti menších rozměrů čeká těžký soupeř a že musíme být pozorní již od úvodních vteřin utkání. Jsem rád, že se nám úvodní nápor domácích podařilo přečkat bez obdržené branky a podnikli jsme i několik nebezpečných a rychlých protiútoků. Domácí na nás tlačili celý zápas, ale naše defenziva úspěšně odolávala a také nás v několika případech podržel pozorný brankář Neměček. Skvělý výkon dnes podali opět oba naši nejzkušenější hráči – Admir Ljevakovič a Honza Rezek, kteří naše mladé hráče motivovali k velmi dobrým individuálním výkonům. Nejvíce byl vidět ve středu zálohy v základní sestavě debutující Marek Beránek a také ofenzivně laděný pravý obránce Jakub Hora. Jistotu pro nás také znamenala stoperská dvojice Tsykalo – Lukáš, která úspěšně bojovala s výškovou převahou ofenzivy domácích Záp a měla tak velký podíl na čistém kontu Luďka Němečka.

Vydřený bod v Zápech má pro nás obrovskou hodnotu a ze hřiště jednoho z favoritů celé soutěže se rozhodně počítá. ČFL je ale naplno rozjetá a tak nás v závěru příštího týdne čeká další těžký soupeř, když hostíme B-tým severočeského rivala FK Jablonec. Chceme v naší sérii bez porážky pokračovat a proto uděláme v přípravě na toto derby rozhodně maximum."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV