Report ze zápasu FK Baník Most - Souš vs. FK Teplice

FK Baník Most - Souš
15. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Baník Most - Souš FK Teplice
3:2 ((1:1))
Logo

Komentář k zápasu

3:2 (1:1) 

  •  28. SKUROVEC Jan ( as. KOLAŘÍK Ondřej ) 1:1,
  •  49. GLASER Petr ( pokutový kop ) 2:1,
  •  68. GLASER Petr ( as. ŠTEFKO Jan ) 3:2.

  •  23. NSUNZU Ngosa ( as. LJEVAKOVIČ Admir ) 0:1,
  •  51. vlastní branka Vladimíra PÁTKA ( po střele Josefa ŠVANDY ) 2:2.

  • Střely na branku 5 : 3 ( 2 : 2, 3 : 1 ),
  • Střely mimo branku 1 : 3 ( 1 : 0, 0 : 3 ),
  • Zblokované střely 3 : 3 ( 2 : 2, 1 : 1 ),
  • Střely celkem 9 : 9 ( 5 : 4, 4 : 5 ),
  • Vyložené šance 0 : 1 ( 0 : 1, 0 : 0 ),
  • Rohy 5 : 2 ( 4 : 1, 1 : 1 ),
  • Ofsajdy 2 : 5 ( 1 : 3, 1 : 2 ),
  • Fauly 16 : 22 ( 6 : 12, 10 : 10 ).

  • OUT 37 min. LJEVAKOVIČ Admir (5  ZRANĚNÍ   -  IN 37 min. LUKÁŠ Martin (27),
  • OUT 46 min. PROCHÁZKA Dominik (11)  -  IN 46 min. JAMRICH Ladislav (24),
  • OUT 88 min. BERÁNEK Marek (22)  -  IN 88 min. GORNICKÝ Vojtěch (19).

  •  40 min. ŠTEFKO Jan (Most),
  •  88 min. JAMRICH Ladislav (Teplice),
  •  93 min. HALOUSKA Pavel (Most).

"V sobotu v poledne zamířil B-tým Sklářů k závěrečnému mistrovskému utkání podzimu, kdy se na nedalekém Fotbalovém stadionu Josefa Masopusta v Mostě utkal v rámci 15.kola České fotbalové ligy s domácím Baníkem.

Utkání se hrálo celou dobu v mlze na podmáčeném a rozbahněném terénu a chvílemi také za hustého kouře z dýmovnic obou aktivních fanouškovských táborů. Vedení se ve 23.minutě ujali Skláři, když rohový kop Admira Ljevakoviče usměrnil za záda domácího brankáře Halouska stoper Ngosa Nsunzu a byla to jeho druhá soutěžní branka ve žluto-modrém dresu. Domácí dokázali srovnat skóre již za 5 minut, když Skurovec ve 28.minutě střílený centr Kolaříka protlačil do teplické branky. Ve 37.minutě přišla pro hosty velká komplikace v podobě zranění kapitána a lídra týmu Admira Ljevakoviče, kterého nahradil mladý obránce Martin Lukáš. Do závěru prvního poločasu již ofenzivy obou dnešních soupeřů žádnou brankovou akci nevyprodukovali a tak se šlo do kabin po poločasovém hvizdu rozhodčího Melichara za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas začali lépe domácí hráči v zeleno-bílých dresech, když se ujali vedení ve 49.minutě po proměněném pokutovém kopu kanonýra Petra Glasera po faulu teplické obrany na střelce první branky Mostu Skurovce – 2:1. Za další dvě minuty ale bylo vyrovnáno, to když si střelu Josefa Švandy srazil do vlastní branky mostecký kapitán Vladimír Pátek – 2:2. Tepličtí v těchto chvílích získali mírnou optickou převahu, ale domácí neustále hrozili z rychlých brejků zejména po obou stranách hřiště. A nakonec se i jeden z nich ujal a to v 68.minutě, když křižný centr Jana Štefka padl přímo na kopačku Petra Glasera, který v šestnáctce Teplic nikým neatakován z těsné blízkou trefil míč přímo ke vzdálenější levé tyči branky bezmocného Luďka Němečka. Sklářům se i přes enormní snahu ve zbývajících minutách utkání již nepodařilo vstřelit alespoň vyrovnávající branku a tak domácí mohli nakonec oslavit první domácí výhru v této sezóně a celkově druhou v aktuálním soutěžním ročníku."

"Chtěli jsme v závěrečném utkání podzimní části ČFL potvrdit vítězstvím třetí místo v tabulce, ale to se nám po nepříliš povedeném výkonu bohužel nepodařilo. Stejně jako v minulém týdnu doma s Chlumcem, tak ani dnes v Mostě neměla naše hra parametry z předchozích úspěšných utkání. V žádném případě nemohu říci, že bychom cokoliv během přípravy na utkání podcenili a nebo snad, že by kluci utkání neodpracovali. To určitě ne, ale nedařilo se nám podle našich představ, soupeř byl všude o krok dříve a náš důraz a tlak v ofenzivě nebyl natolik výrazný, abychom v Mostě dokázali uspět. Domácí doslova jezdili po zadku a byli maximálně motivovaní kvůli svému nelichotivému postavení v ligové tabulce, ale zejména z důvodu, že chtěli vyhrát pro svého kamaráda Petra Bohatu, který je o minulém víkendu tragicky opustil.

I když nám poslední dvě utkání doma s Chlumcem a také na Baníku výsledkově a dá se říci že z velké části i herně nevyšli, musím celou podzimní část České fotbalové ligy rozhodně hodnotit pozitivně. Aktuální 5.místo v tabulce a také 25 získaných bodů je toho jednoznačným důkazem. Je to v tomto případě určitě výrazný posun oproti stejnému období uplynulé sezóny a také mě těší, že náš ofenzivní fotbal dokázal vyprodukovat za 15 odehraných utkání celkem 31 vstřelených branek, což je třetí nejlepší počin v celé soutěži. 

Teď je před námi dlouhá a náročná zimní příprava, kterou chceme maximálně zužitkovat a rozhodně uděláme všechno proto, abychom na začátku jarní odvetné části byli zase zpět ve své nejlepší formě a mohli tak opět konkurovat těm nejlepším týmům ze samotného čela tabulky České fotbalové ligy."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Stínadla TV