Sparta Praha - Teplice 4:1 (2:0)

Sparta Praha - Teplice 4:1 (2:0)

AC Sparta Praha
22. kolo, FORTUNA:LIGA,
AC Sparta Praha FK Teplice
4:1 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 22. a 71. Kuchta, 31. Čvančara, 58. Sørensen - 90. Sy.
ŽK: 35. Gning, 43. Chaloupek.
ČK: 35. Gning.
Rozhodčí: Berka - Vlček, Leška (Ulrich).
VAR, AVAR: Petřík, Podaný.
Diváci: 12 122.

Team logo

AC Sparta Praha

Kovář – Vitík, Panák, Sørensen – Mejdr (60. Kairinen), Sadílek, Laçi (60. Karabec), Zelený (74. Wiesner) – Čvančara (60. Jankto), Kuchta, Haraslín (69. Mabil).
Team logo

FK Teplice

Mucha - Hora, Chaloupek, Mićević - Pleštil (46. Hyčka), Dramé (9. Vachoušek (84. Sy), Jukl (64. Kučera), Radosta (46. Urbanec) - Trubač - Žák, Gning.

Komentář k zápasu

Teplický tým zamířil na hřiště pražské Sparty s cílem nedat svou kůži lacino a poprat se o ligové body proti rozjetému soupeři. Jiří Jarošík vsadil na obrannou trojici jako proti pražské Slavii, v brance se však objevil Filip Mucha, který nahradil Tomáše Grigara.

Od úvodu zápasu sice Sparta držela míč a byla lepším týmem, ale Teplicím se dařilo vzdorovat. Jenže ve 22. minutě promáchl na aut domácích Daniel Trubač, míč se dostal k Sadílkovi, který našel na malém vápně Kuchtu a bylo to 1:0. Brzy to navíc bylo 2:0, když Panák prodloužil na přední tyči rohový kop a tentokrát Čvančara z bezprostřední blízkosti zvýšil. Pak do děje zápasu trestuhodně zasáhl Abdallah Gning, nejprve obdržel žlutou kartu za útočný faul, hned vzápětí navíc rozhodčímu ironicky zatleskal, vysloužil si druhou žlutou, a tím pádem také červenou, kartu. Navíc mohlo být do poločasu ještě hůř, když Chaloupek fauloval Haraslína a sudí Berka odpískal pokutový kop. Ten však po konzultaci s VARem vytáhl před vápno a kopal se jen přímý kop, který Sparta nezužitkovala.

Do druhého poločasu vyslal Jiří Jarošík Jakuba Urbanec s Aloisem Hyčkou místo Dominika Pleštila a Matěje Radostu. První větší šanci ve druhém poločasu měl domácí Haraslín, který však nedokázal Muchu překonat. Třetí gól domácích tak přidal až v 58. minutě po dalším rohovém kopu Sørensen, jenž dorazil míč, který se vracel do hřiště od břevna. Následně musel vytáhnout dva skvělé zákroky Filip Mucha, který zasáhl proti šancím Karabce a Kairinena. Ovšam ani to nezabránilo čtvrté brance. Tu po nedůrazu od Jakuba Hory zařídil parádně do šibenice Kuchta. Snížení zařídil až v 90. minutě Babacar Sy, který využil zmatků v domácí obraně. Zápas tak nakonec skončil výsledkem 4:1 pro letenský tým.

Stínadla TV