Report ze zápasu Sokol Brozany vs. FK Teplice

Sokol Brozany
16. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
Sokol Brozany FK Teplice
0:1 ((0:1))
Logo

Komentář k zápasu

0:1 (0:1) 

  •  20 min. BERÁNEK Marek ( as. YASSER Mohamed ) 0:1.

  • Střely na branku 4 : 8 ( 2 : 2, 2 : 6 ),
  • Střely mimo branku 6 : 4 ( 3 : 2, 3 : 2 ),
  • Zblokované střely 3 : 4 ( 2 : 1, 1 : 3 ),
  • Střely celkem 13 : 16 ( 7 : 5, 6 : 11 ),
  • Vyložené šance 3 : 8 ( 2 : 2, 1 : 6 ),
  • Rohy 4 : 2 ( 2 : 0, 2 : 2 ),
  • Ofsajdy 0 : 1 ( 0 : 0, 0 : 1 ),
  • Fauly 8 : 20 ( 3 : 10, 5 : 10 ).

  • OUT 43 min. PROCHÁZKA Dominik (11-  IN 43 min. VACHOUŠEK Matyáš (14),
  • OUT 88 min. JAMRICH Ladislav (24)  -  IN 88 min. GORNICKÝ Vojtěch (19),
  • OUT 90 min. KORSELT Matyáš (36)  -  IN 90 min. ALBEROVSKÝ Jiří (39).

  •  43 min. YASSER Mohamed (Teplice),
  •  45 + 2 min. HASIL Karel (Brozany),
  •  56 min. ČIČOVSKÝ Adam (Teplice),
  •  74 min. LJEVAKOVIČ Admir (Teplice).

"Na úvod jarní části České fotbalové ligy čekal na B-tým Sklářů venkovní zápas na hřišti jednoho z favoritů celé soutěže, týmu SK Sokol Brozany.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Rejžka mohli přítomní diváci sledovat pohledné a vyrovnané utkání plné zajímavých situací před brankami obou dnešních soupeřů. První brankovou příležitost měli domácí Brozany v 16.minutě, ale Novotný po přihrávce Strady z těsné blízkosti překopl Četverikovu branku. O 2 minuty později se Miskovičova tečovaná střela otřela o pravou tyč teplické branky. Ve 20.minutě hostující hráči ve žluto-modrých dresech vyprodukovali jedinou gólovou akci celého utkání, když po autu Jamricha míč odcentroval před branku domácích Yasser a tam ho přesně trefil hlavou nabíhající Beránek, který nedal brankáři Havrákovi sebemenší šanci a poslal Teplice do vedení – 0:1. Ve 22.minutě přišla další obrovská šance Teplic, když v nadějné pozici neuspěli Beránek a z dorážky ani Emmer. V samotném závěru se do zajímavé pozice z levé strany po přihrávce Beránka dostával egyptský snajpr Yasser, kterého v šestnáctce Brozan fauloval Výborný. Rozhodčí Rejžek situaci posoudil po svém a Yasserovi ukázal k překvapení hostující střídačky žlutou kartu.

Domácí ve druhém poločase vrhli všechny síly do útoku a trenér Jiří Němec posílal na hřiště jednoho ofenzivního hráče za druhým se snahou zvrátit nepříznivý vývoj skóre ve prospěch svého týmu. Defenziva hostů ale pracovala velmi dobře a na brankové čáře měla dnes skvěle chytajícího Lukáše Četverika. Pro Skláře se díky snaze domácích o vyrovnání otevírala okénka v defenzivě Brozan a tepličtí se tak dostávali do vyložených brankových situací, které ale buď úspěšně likvidoval brankář Havránek a nebo hostům chybělo o malinko více důrazu a přesnosti při zakončení. Teplická defenziva domácím nájezdům nakonec úspěšně odolala a tak skóre 0:1 vydrželo na světelné tabuli až to závěrečného hvizdu rozhodčího Rejžka. Skláři se tak mohli zaslouženě radovat z povedeného vstupu do jarní části ČFL."

"Věděli jsme, že nás v Brozanech nečeká vůbec nic jednoduchého a to se také od samotného začátku potvrzovalo. Domácí mají na každém postu zkušené kreativní hráče a proto dnešní utkání vyžadovalo z naší strany po celých 90 minut maximální nasazení a maximální soustředění. Musím celý tým pochválit, jak se s těžkým soupeřem popasoval a mám obrovskou radost, že kluci vydřeli právě v Brozanech důležité tři mistrovské body. Mrzí mě jen fakt, že jsme z poměrně velkého množství vyložených příležitostí vyprodukovali pouze jedinou branku, kdy nám chybělo v zakončení hlavně více klidu a přesnosti.

Hned v pondělí začínáme opět tvrdě pracovat a to s maximálním úsilím a s maximálním soustředěním na dalšího těžkého soupeře. Příští týden v sobotu od 17:00 totiž hostíme Na Stínadlech našeho souseda v tabulce, aktuálně čtvrtý tým České fotbalové ligy TJ Slovan Velvary, který také úspěšně vstoupil do jarní části, když na domácím hřišti porazil 2:0 SK Benešov."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV