Report ze zápasu FK Teplice vs. FC Slovan Velvary

FK Teplice
17. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Teplice FC Slovan Velvary
2:1 ((0:0))
Logo

Komentář k zápasu

2:1 (0:0) 

  •  49 min. VACHOUŠEK Matyáš - pokutový kop ( faulován EMMER Jakub ) 1:0,
  •  64 min. EMMER Jakub ( as. YASSER Mohamed ) 2:0.

  •  66 min. DROZDA Libor ( as. VOPAT Ladislav ) 2:1.

  • Střely na branku 4 : 6 ( 1 : 3, 3 : 3 ),
  • Střely mimo branku 6 : 7 ( 3 : 5, 3 : 2 ),
  • Zblokované střely 4 : 3 ( 2 : 2, 2 : 1 ),
  • Střely celkem 14 : 16 ( 6 : 10, 8 : 6 ),
  • Vyložené šance 2 : 3 ( 0 : 2, 2 : 1 ),
  • Rohy 0 : 11 ( 0 : 3, 0 : 8 ),
  • Ofsajdy 2 : 1 ( 0 : 0, 2 : 1 ),
  • Fauly 19 : 8 ( 10 : 4, 9 : 4 ).

  • OUT 45 min. SARR Ibrahima - zranění (4-  IN 45 min. PROCHÁZKA Dominik (11),
  • OUT 62 min. VACHOUŠEK Matyáš (14)  -  IN 62 min. GORNICKÝ Vojtěch (19),
  • OUT 85 min. KORSELT Matyáš (36)  -  IN 85 min. ALBEROVSKÝ Jiří (39).

  •  18 min. ŠUSTR Dominik (Velvary),
  •  34 min. LJEVAKOVIČ Admir (Teplice),
  •  48 min. GRÜMANN Jan (Velvary),
  •  60 min. CHÁBERA Jakub (Velvary),
  •  90+1 min. EMMER Jakub (Teplice).

"V 17.kole ČFL hostil v prvním jarním domácím mistrovském utkání B-tým Sklářů aktuálně čtvrtý celek třetí ligy, tým TJ Slovan Velvary.

První poločas patřil jednoznačně hostům z Velvar, kterých bylo plné hřiště, kolem středového kruhu se jim dařilo získávat většinu odražených míčů a rychlou kombinační hrou se zejména přes křídelní prostory často dostávali před branku domácího Četverika. A byl to právě Lukáš Četverik, který skvělým výkonem největší měrou přispěl k tomu, že se hostům nepodařilo v úvodních pětačtyřiceti minutách skórovat a domácí tak přes chvílemi značný tlak Velvar mohli jít do druhého poločasu za bezbrankového stavu s vírou, že pokud se jim podaří vstřelit vedoucí branku, mohou v dnešním těžkém utkání a proti velmi dobře hrajícímu soupeři uspět.

A to se jim nakonec podařilo ve 49.minutě, když teplický brankář v barvách Velvar Jan Grümann fauloval v nadějné pozici Jakuba Emmera a Matyáš Vachoušek ze značky pokutového kopu poslal domácí bez větších problémů do vedení – 1:0. Hosté i nadále hráli velmi trpělivě a stále se snažili jednoduchou kombinační hrou překonat skvěle chytajícího Četverika. To se jim ale dlouhou dobu nedařilo a to také díky tomu, že Skláři ve druhém poločase výrazně přidali a také si dokázali vytvořit několik zajímavých příležitostí v pokutovém území Velvar. V 64.minutě získal míč ve středu hřiště výborně hrající Jakub Emmer, ve velké rychlosti si ho vyměnil s Mohamedem Yasserem a tvrdou střelou k levé tyči překonal bezmocného Grümanna – 2:0. Velvarům se podařilo snížit jen o necelé 2 minuty později po přímém kopu kapitána Vopata, který našel v šestnáctce Teplic nabíhajícího stopera Drozdu, který od domácí defenzivy dostal zbytečně moc prostoru a hlavou k levé tyči Četverikovi branky snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. Hosté následně vrhli všechny síly do útoku se snahou alespoň srovnat náskok domácích Sklářů. Defenziva hráčů ve žluto-modrých dresech ale nájezdům Velvar úspěšně odolávala až do samotného závěru včetně 6-ti nastavených minut a Skláři tak dnes doslova vydřeli další tři mistrovské body, díky kterým se aktuálně posunuli na druhé místo tabulky třetí ligy."

"Dnes proti nám stál suverénně nejlepší tým, se kterým jsme se od začátku roku utkali. Velvary byly zejména v prvním poločase lepší ve všech směrech a díky velké aktivitě na míči si vědomě vytvářeli vyložené brankové příležitosti. Náš tým do utkání vstoupil v rozestavení 3 – 5 – 2 a bohužel nám podle našich představ nefungovala organizace hry. Přesto jsme ale dokázali díky skvěle chytajícímu Lukáši Četverikovi přežít několik tutovek Velvar a do kabin se nakonec šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení na 4 – 3 – 3 s tím, že jsme chtěli výrazně více napadat středové obránce soupeře, což se nám poměrně úspěšně dařilo. Velvary měli v první půli výraznou územní převahu, ale nám se podařilo po přestávce hru vyrovnat a šli jsme již po čtyřech minutách do zaslouženého vedení. Po faulu na Kubu Emmera proměnil suverénně penaltu Matyáš Vachoušek. Postupem času jsme si vytvořili několik dalších nebezpečných situací před brankářem Grümannem, ale bylo to hlavně díky aktivnímu presinku a po rychlých brejkových situacích, kdy jsme se snažili využít hlavně otevřeného postavení defenzivy Velvar. Po jedné takové rychlé akci se nám podařilo zvýšit náskok na 2:0, když se Emmer po přihrávce Yassera nemýlil. Hostům jsme dovolili brzy snížit na jednobrankový rozdíl a od té chvíle létaly do našeho vápna nebezpečné dlouhé míče. Klobouk dolů před klukama jakým způsobem se jim tyto dlouhé míče podařilo uskákat. Také jsme měli v brance skvělého Lukáše Četverika, který nás v několika kritických momentech opravdu podržel. 

Dnes to byl z naší strany hlavně týmový výkon, kluci utkání doslova odjezdili po zadku, a tak byli nakonec odměněni ziskem tří bodů. V dalších utkáních se ale budeme chtít prezentovat opět spíše kombinační hrou s mnohem větším držením míčem, což nám bohužel dnes výborně hrající soupeř moc neumožnil."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV