Obrázek článku

Zemřel Miroslav Šturma

Smutná zpráva zasáhla náš klub, zemřel bývalý dlouholetý manažer ženského úseku Miroslav Šturma.

Pan Miroslav Šturma fotbalem žil až do poslední možné chvíle. Je neodmyslitelně spjat se vznikem ženského fotbalu v Teplicích, kam převedl tým, který dosud hrál v Kostomlatech pod Milešovkou. V tomto klubu strávil dlouhých 12 let, než se přesunul do Teplic, kde působil ve funkci manažera ženského úseku. Byl funkcionářem v klubech TJ Baník Ohníč a FK Kostomlaty pod Milešovkou. Působil také v ženském úseku klubu FK Baník Most-Souš, kde strávil 2 roky.

Psal se rok 2016 a v Teplicích se schylovalo k něčemu velkému. Po dlouhých letech se měl ženský tým z klubu FK Kostomlaty pod Milešovkou představit pod hlavičkou klubu FK Teplice. Pro severočeský klub to byl velký milník, za kterým nestál nikdo jiný než Miroslav Šturma. Ženský tým se před přechodem do Teplic účastnil soutěží FAČR. Hrál divizi, kterou se týmu podařilo několikrát vyhrát, ale posun do vyšší soutěže nepřijal. To se změnilo až v Teplicích a v současnosti hráčky A týmu hrdě oblékají žlutomodrý dres v II. Celostátní lize žen.

Během 7 let se v Teplicích ženský úsek rozrostl až na 5 kategorií. Kategorii přípravek, mladších a starších žákyň – oba týmy hrají 1.ligu žákyň. Dále pak kategorii dorostenek – hrající 2.ligu dorostenek a již zmíněnou kategorii žen – hrající II. Celostátní ligu žen. Ženský fotbal v Teplicích tak zaznamenal obrovský progres, který nastartoval a v letech 2016–2020 pak podporoval Miroslav Šturma.

Pana Miroslava Šturmu již na Stínadlech nikdo nepotká, jeho odkaz tam ale bude žít věčně.

Za celý klub FK Teplice a zejména za ženský úsek vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a z celého žlutomodrého srdce děkujeme za veškerou práci, kterou pro náš klub pan Šturma vykonal!

Stínadla TV