Obrázek článku

V sobotu znovu doma, tentokrát od 18:00 se Slováckem

Už 25. ligové kolo čeká o víkendu fotbalisty, kteří patří do kolotoče jménem FORTUNA:LIGA. Na Stínadlech se v sobotu od 18 hodin utkají Teplice se Slováckem. Půjde o souboj celků, které od sebe v tabulce dělí sedm bodů. Pro fanoušky bude na Stínadlech opět připravena také fanzóna od 16:00 na ochozu stadionu.

Skláři po porážce 0:4 v pražském Edenu klesli ze sedmé na devátou příčku. Bez několika hráčů základní sestavy na Slavii neměli nárok na jakýkoliv bodový zisk, trenér Zdenko Frťala byl ale nad věcí. „Výsledek není moc hezký. Hlavně prvních 30 minut jsme měli ze soupeře až moc velký respekt, i když kvalita Slavie je obrovská. Ve 2. půli už jsme měli náznaky možností, střely ze střední vzdálenosti, které skončily někde ve dvacáté řadě. Ale my se nebudeme posouvat dál, když hráči, fanoušci ani my trenéři nebudeme zažívat takové velké zápasy," konstatoval po vysoké prohře.

Žlutomodrým sice skončila jarní série pěti zápasů bez porážky, Frťala to nepovažuje za žádnou tragédii. „Nesmíme zahodit, co jsme dokázali prvních pět jarních kol. Síla Slavie je extrémní. A když nepodají všichni hráči maximum, je těžké se s ní srovnávat. Teď máme zápasy s týmy ze silnější šestky, to bude srovnání našich kvalit, kam jsme se posunuli a na co aktuálně máme."

Co si myslí o Slovácku asistent hlavního kouče Jan Rezek? „Čeká nás obrovsky těžký soupeř s kvalitním trenérem Svědíkem. Slovácko nemá formu, jakou by mít chtělo, o to těžší zápas to pro nás bude. Díváme se stále pod sebe, potřebujeme bodovat!"

Celek z Uherského Hradiště na jaře získal pouze tři body, naposledy prohrál doma 0:1 s Jabloncem. „Hrozně mě mrzí, jak jsem se k zápasu po předchozích dvou domácích prohrách postavili. Po takhle bezkrevném výkonu nemůžeme myslet na body. Chyběly tomu emoce, náboj, intenzita. Beru to i na sebe. Když tyhle vlastnosti mužstvo nemá, je to moje vina. Jsem za to zodpovědný,“ omlouval se kouč Martin Svědík fanouškům.

„Teplice mají skvělý vstup do jara, doma vyhrály tři zápasy. Zdobí je dobrá organizace hry a dobrý i rychlý přechod do útoku. V útoku umí své šance využít. Musíme si dávat pozor na celý tým," upozorňuje Jan Palinek, Svědíkův asistent, na kvalitu sklářů.

Je zajímavé, že se v sobotním souboji střetne mužstvo s nejmenším věkovým průměrem základní sestavy (Teplice měly v posledním kole věkový průměr 23,7 let) s týmem s největším věkovým průměrem základní sestavy (Slovácko mělo v posledním kole věkový průměr 30,1 let).

Předprodej vstupenek na utkání probíhá na internetu ZDE.


Stínadla TV