Obrázek článku

V neděli pokračuje ČFL, do Teplic přijede Sparta

V rychlém sledu za sebou pokračuje o víkendu 19. kolem Česká fotbalová liga. B-tým FK Teplice hostí v neděli 24.března dopoledne od 11:00 na umělé trávě stadionu na Stínadlech aktuálně 8.tým třetiligové tabulky SPARTU KOLÍN.

Domácím tým jde do utkání pod vedením hlavního trenéra Davida Šourka a jeho asistenta Vlastimila Stožického s tříbrankovou výhrou nad Českou Lípou v zádech a znovu s maximálním odhodláním a s jednoznačným cílem získat další důležité body.

Také hosté z Kolína měli úspěšný minulý víkend, když v domácím prostředí porazili aktuálně 3.tým tabulky třetí ligy FK Baník Most-Souš 2:1 po brankách Davida Beránka a Dominika Veselého.

Sparta Kolín vedená hlavním trenérem Františkem Douděrou a jeho asistentem Danielem Paškem je po odehraných 18 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 na 8.místě aktuální tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 23 bodů s celkovou bilancí 5 vítězství, 8 remíz a 5 porážek se skóre 29 vstřelených a 32 obdržených branek.

V srpnu minulého roku B-tým Sklářů remizoval se Spartou Kolín 1:1 (0:1) na přírodním trávníku Městského stadionu v ulici Brankovická. V tomto utkání dostal hostující Teplice do vedení ve 14.minutě Michal Trnovec a za domácí Kolín vyrovnával ve druhém poločase v 56.minutě Dominik Veselý.

Nejproduktivnějším hráčem Sparty Kolín je právě již zmiňovaný devětadvacetiletý Dominik Veselý (7), který má na svém kontě v aktuálním soutěžním ročníku po 18 odehraných kolech celkem 10 branek a je momentálně druhým nejlepším střelcem skupiny B České fotbalové ligy. Třikrát se do černého trefil Pavel Čapek a dvakrát Daniel Jaroš a Jan Neuberg.

Minulou sobotu nastoupil Kolín doma proti Mostu v této sestavě: Myška - Beránek, Soběslav, Milec, Hakl - Snížek (84′ Trýzna), Breda (68′ Veselý), Čapek (74′ Tsopa), Vondráček (K), Šnajdr - Rybička.

Základní osu kolínské Sparty tvoří zkušení hráči kolem kapitána Jiřího Vondráčka (10) - František Hakl (6), Jan Neuberg (23), Ondřej Soběslav (28), Pavel Čapek (15), Václav Milec (24), Dominik Veselý (7), Petr Rybička (18) a David Breda (8). Na jaře hají barvy Kolína v brance dvacetiletý Vojtěch Myška (19) z Podbořan, který působil v mládeži FK Teplice a momentálně je kmenovým hráčem FK Jablonec. Zkušenosti z mládeže pražské Sparty má zase čtyřiadvacetiletý David Šnajdr (13), z pražských Bohemians třiadvacetiletý Daniel Jaroš (9) a z pražské Slavie devatenáctiletý David Beránek (12).

Duel v Teplicích odřídí jako hlavní rozhodčí třiatřicetiletý Lukáš Langmajer z Přeštic, na čarách mu budou asistovat Jakub Fencl a Pavel Šiška. Delegátem utkání je pan Petr Dirigent.

Zápas TEPLICE B - SPARTA KOLÍN má výkop v neděli 24. března v 11:00 hodin dopoledne na umělé trávě stadionu Na Stínadlech.

Přijďte fandit i Vy a podpořte teplické B mužstvo v cestě za záchranou třetiligové soutěže !

Stánek s občerstvením včetně teplých a studených nápojů Vám bude opět k dispozici.

Stínadla TV