Obrázek článku

V neděli pokračuje ČFL, B-tým míří do Záp

V neděli 14.dubna bude dvěma zápasy dohráno 22. kolo skupiny B České fotbalové ligy. B mužstvo Sklářů od 16:30 zabojuje o mistrovské body na hřišti aktuálně druhého celku tabulky SK Zápy.

B mužstvo FK Teplice pod vedením hlavního trenéra Davida Šourka a jeho asistenta Vlastimila Stožického jede do Záp povzbuzeno důležitou výhrou z minulého víkendu, když v domácím prostředí porazilo Přepeře. Skláři v neděli po poledni po společném obědě odcestují do Záp s respektem k soupeři a s vírou v zisk mistrovských bodů. Druhý tým třetí ligy je sice jedním z nejtěžších soupeřů, ale určitě ne soupeřem nepřekonatelným. V rozehrané jarní části ČFL za odehraných 6 kol získaly Zápy 7 bodů s bilancí 2 výhry, 1 remíza a 3 prohry se skóre 8 vstřelených a 10 obdržených branek. V domácím prostředí porazily Mladou Boleslav a Slovan Liberec, ale podlehly 2:3 Brozanům. Na hřištích svých soupeřů na jaře prohráli v Hradci Králové a v Chlumci nad Cidlinou. V minulém týdnu remizovali 1:1 na hřišti Arsenalu Česká Lípa.

SK Zápy vedené hlavním trenérem Zdeňkem Koukalem a jeho asistenty Kristianem Zbrožkem a Jiřím Dubnem jsou po odehraných 21 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálně druhým týmem tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 41 bodů s celkovou bilancí 12 vítězství, 5 remíz a 4 porážky se skóre 38 vstřelených a 22 obdržených branek.

Před jarní částí ČFL došlo v celku Záp k následujícím změnám v hráčském kádru:

ODCHODY - Jan Jelínek (Neratovice), Oleksandr Tarasiuk (Horšovský Týn), Daniel Turyna (Čáslav).

PŘÍCHODY - David Štrombach (Žižkov), Radek Kibal (Most), Tommy Weis (Chlumec), Kyrylo Nazarenko (Králův Dvůr), Václav Svoboda (Dukla Praha).

V mistrovském utkání podzimní části České fotbalové ligy v neděli 17.září minulého roku B-tým Sklářů podlehl na hřišti v Dubí - Pozorce hostujícím Zápům po výsledku 0:3 (0:2). Hosty dostal do vedení ve 26.minutě z penalty tehdejší kapitán Jiří Duben a ve 35.minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Ondřej Koucourek. Dvě minuty po začátku druhého poločasu upravil na konečných 0:3 Patrik Kavalír.

Nejproduktivnějším hráčem Záp je s 6 vstřelenými brankami dvaatřicetiletý Lukáš Woitek. Pětkrát se do černého trefil devětatřicetiletý kapitán Martin Jelínek. Čtyři zásahy má na svém kontě Jiří Duben. Tři branky vstřelili Patrik Kavalír, Ondřej Kocourek, Daniel Stropek a Igor Súkeník.

Minulou sobotu nastoupily Zápy v České Lípě v této sestavě: Řehák - Jelínek (C), Pardubský, Kocourek (93. Duben), Eliáš, Matějka, Petrlák, Khrolenok (46. Stropek), Kavalír (84. Zoubek), Štrombach, Kolodezhnyi (76. Weis). Ve třetí minutě nastavení tohoto duelu byl po druhé žluté kartě vyloučen Tomáš Matějka.

Duel v Zápech odřídí jako hlavní rozhodčí sedmačtyřicetiletý Vladimír Melničuk. Na čarách mu bude asistovat stejně starý Petr Talpáš a o čtyři roky mladší David Jati. Delegátem utkání je sedmačtyřicetiletý Marek Peterka.

Zápas ZÁPY - TEPLICE B má výkop v neděli 14. dubna od 16:30 odpoledne na přírodním trávníku Teletník arény ve sportovním areálu Fandy Maška v Zápech.

Stínadla TV