Obrázek článku

Ženy FK Teplice zahájily přípravu

Ženské týmy FK Teplice se od úterý 26. července připravují na novou sezónu. K přípravě využívají zázemí stadionu Na Stínadlech. Koordinaci týmů žen má na starosti sportovní manažer ženských týmů Miroslav Šturma.

Jak probíhá příprava ženských týmů?
,,Trénujeme dvakrát týdně a o víkendu hrajeme sjednané přátelské zápasy, utkali jsme se například s Duklou Praha."

Kdy zahájíte soutěžní ročník a jaké týmy se ho zúčastní?
,,Podzimní sezónu zahajujeme 3. září a rozpis všech utkání najdou fanoušci na internetu ( rozpisy byly také v minulém magazínu ŽLUTÁ MODRÁ - pozn. redakce). V soutěžích máme přihlášená tři mužstva, A mužstvo se zúčastní ČFL, B mužstvo divize a starší žákyně odehrají druhou ligu své věkové kategorie."

Co pro vás přechod pod FK Teplice znamená?
,,Pod vedením FK Teplice se nám nabízí kvalitnější zázemí, máme k dispozici lepší tréninkové a hrací plochy na zápasy, materiální vybavení i dopravu. Věříme, že také získáme větší počet diváků na naše zápasy a případně také sponzory pro naše mužstva."

Jaké jsou cíle ženských mužstev FK Teplice?
,,Rádi bychom zabezpečili a vytvořili rozvoj mládežnických týmů - v přípravce, žákyních, dorostenkách. A tým žen bychom chtěli posunout do vyšších soutěží. K tomuto záměru potřebujeme další kvalitní trenéry u jednotlivých týmů. Doufejme, že se nám podaří tento záměr naplnit."

Stínadla TV