Obrázek článku

Česká osmnáctka na Stínadlech prohrála

Česká osmáctka se dnes na teplických Stínadlech střetla se stejně starým výběrem Švýcarska. Český tým vedla do boje dvojice teplických hráčů, první kráčel kapitán Marek Richter, který nastupuje za juniorku žlutomodrých, a hned za ním brankář dorostu FK Teplice Jan Plachý. Oba tepličtí hráči vydrželi na hřišti celých 90 minut a museli nakonec zkousnout porážku 1:2.

Svěřenci Pavla Hoftycha přitom šli už v 16. minutě do vedení, když si na centr Havelky naskočil Šašinka a hlavou otevřel skóre. Hosté srovnali ve 33. minutě, když se prosadil Adler Da Silva. 


Vedení na stranu Švýcarska strhl ve 49. minutě Jéremy Guillemenot, který pohotovou střelou překonal Plachého podruhé. Poté měli více ze hry hostující hráči, ale Samaradžiče dvakrát vychytal Plachý, stejně jako Guillemenota. Čeští mladíci tak podlehli svému soupeři 1:2.

Přátelské utkání:
Česká republika U18 - Švýcarsko U18 1:2 (1:1)
Branky:
16. Šašinka - 33. Da Silva, 49. Guillemenot.
Diváci: 523.
Sestava ČR: Plachý J. - Mareček, Richter, Köstl, Rychnovský - Plachý P. (53. Trávníček), Havelka (80. Granečný), Jelínek, Novák (66. Rezek) - Šašinka (53. Turyna), Schön (80. Antl).

Stínadla TV