Obrázek článku

Egon Vůch přestupuje do Plzně, na jaře u nás zůstane hostovat

FK Teplice potvrzuje dohodu s FC Viktoria Plzeň na přestupu Egona Vůcha, který se od nového roku stane hráčem podzimního mistra SYNOT ligy a pro jarní část zůstane na hostování v Teplicích. Klub rozhodl velkorysou nabídku Plzně akceptovat a Egona Vůcha od léta 2015 do Plzně uvolnit. Teplický tým naopak posílí ofenzivní Lukáš Stratil, který je s naším klubem v závěrečné fázi jednání.

Egon Vůch přestupuje do svého mateřského města, kam se vždy vracel trávit společný čas se svojí rodinou. "Vracím se domů. V Plzni jsem vyrostl a mám tam rodinu, ale Teplicím budu vždy vděčný za to, že mi umožnily nakouknout do velkého fotbalu. Zároveň děkuji vedení teplického klubu za vstřícnost během jednání s Viktorií, netajil jsem se přáním vrátit se na západ Čech. Teplicím se budu chtít odvděčit během jara stoprocentními výkony, soustředím se v tuto chvíli pouze na zimní přípravu a jarní část sezony. Mohu slíbit, že na angažmá ve Viktorii začnu znovu myslet znovu až po odehrání 30. kola letošního ročníku SYNOT ligy," řekl po přestupu fotbalista s 65 ligovými starty, které nasbíral poté, co ho Teplice v roce 2011 objevily v třetiligové Hlavici.


O nabídce na přestup hráče klub jednal již od poloviny podzimu, navíc Plzeň se o hráče ucházela již několikrát v minulých letech. Probíraly se možné hráčské výměny i přijetí čistě finanční nabídky. Nakonec i v souvislosti s přestupem Aidina Mahmutoviče se klub dohodl na obojím a dokončují se příchody Jakuba Hory a Lukáše Stratila. Současně vše nasvědčuje tomu, že jaro v teplickém dresu odehraje i kapverdský záložník Nivaldo, jehož jméno se v souvislosti s odchodem z Teplic skloňovalo snad nejčastěji. Klub také jedná o příchodu dalšího zahraničního hráče.

Hostování s opcí talentovaného útočníka Lukáše Stratila z plzeňské Viktorie by mělo být definitivně uzavřeno v nejbližších dnech. Ten na sebe upoutal na sebe pozornost už v minulém ročníku, kdy dokázal nasázet pět branek v dresu Příbrami. Patřil také do reprezentačních týmů od U16 až po U21, kde byl spoluhráčem teplických mladíků, například Michaela Lüftnera. I přes své mládí už odehrál v nejvyšší soutěži 31 utkání s bilancí pěti branek. V reprezentačních týmech pak odehrál dalších 28 zápasů a nastřílel devět branek.

Stínadla TV