Obrázek článku

Admir Ljevakovič: Doufám, že uhrajeme nějaký plusový bod

Už jen poslední dějství zbývá z podzimní části SYNOT ligy. Tepličtí hráči zajíždí na půdu Dynama České Budějovice, kde je nečeká nic jednoduchého a to si uvědomuje i klíčový záložník mužstva Admir Ljevakovič.

Čeká vás poslední zápas podzimu proti Českým Budějovicím...

"Pro nás bylo důležité, že jsme zvládli domácí zápas s Duklou. To nám určitě pomůže směrem do posledního zápasu. Doufám, že se povede uhrát nějaký plusový bod, který nám pomůže do zimní přípravy."


Asi byste brali i remízu, protože při vyrovnané tabulce, jaká je letos, se může i ta hodit...

"Výhra lepší, ale já jsem před Duklou říkal, že čtyři body z těch posledních dvou zápasů by byly dobré."

Vyrovnanost tabulky je letos neuvěřitelná, v podstatě čtvrté až patnácté místo hrají současně o poháry i o záchranu...

"Já to říkal už během podzimu, že to bude vyrovnané. Nyní člověk dvakrát prohraje a hraje o záchranu, dvakrát vyhraje a hraje o Evropskou ligu. Musíme hrát každý zápas na vítězství a uvidíme, jak to dopadne."

Pomohla vám hodně výhra s Duklou?

"Fotbalově to nebylo z naší strany úplně ono, ale díky bojovnosti si té výhry můžeme hodně cenit. V prvním poločase jsme byli o hodně lepší než Dukla, po té brance jsme se pak kvůli těžkému terénu soustředili hlavně na defenzivu."

Jaký jsou Budějovice soupeřem?

"Určitě na nás budou připraveni, když od nás dostali čtyři branky u nás. Mají silné stránky, ale my se s tím musíme poprat."

Ještě zpátky k zápasu s Duklou, na hřiště tě tam vyprovázel tvůj syn Mak a vypadalo to, že si to hodně užíval...

"On si užil maximálně! Dva dny před zápasem probíhaly tak, že mě a manželce říkal "tleskejte, už jdu z tunelu". Ze začátku byl pak sice trošku ubrečený, ale nakonec si to užil maximálně."

Stínadla TV