Obrázek článku

Přípravné utkání: Teplice - Žižkov 2:1 (0:1)

Teplický tým se dnes v rámci soustředění v Blšanech utkal s Viktorií Žižkov, tedy nováčkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Trenér Zdenko Frťala opět rozdělil tým na dvě jedenáctky, které dostaly stejnou porci minut.

Na začátku prvního poločasu měly Teplice příležitost, když se Gning dostal s Bzurou do přečíslení, jenže resultoval z toho pouze rohový kop. Právě po něm udeřil Žižkov, když se na půlce hřiště zasekl Radostovi míč pod nohou a dobíhající Oravec ho poslal z dálky přes Němečka. Asi největší příležitost na srovnání měl po půlhodině hry Tadeáš Vachoušek, jenže jeho střelu dokázal Kotek zlikvidovat.

Po změně stran nastoupila kompletně jiná jedenáctka a hned přišlo také vyrovnání, po chybě žižkovské obrany využil přiťuknutí od Trubače Fila, který propálil brankáře. Poté se hrálo bez větší šancí na obou stranách, až devět minut před koncem se do příležitosti dostal Jukl, jenže míč se mu zamotal mezi nohama, takže vyslal jen nedůraznou střelu. Další závar pak byl v 85. minutě, ovšem ani na několikrát nedokázali tepličtí hráči dostat míč do sítě. O vítězství Teplic tak rozhodl až v 88. minutě Daniel Fila po přihrávce od Urbance.

Teplice - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky:
47. a 88. Fila - 7. Oravec.
Sestava Teplic:
1. poločas:
Němeček - Knapík, Chaloupek, Mićević - Křišťan - Radosta, Bzura, Havelka, Trnovec - Vachoušek, Gning.
2. poločas: Grigar - Bílek, Tsykalo, Dramé - Jukl - Urbanec, Trubač, Beránek, Krsmanović - Fila, Yasser.

Stínadla TV