Obrázek článku

Štěpán Chaloupek: Těším se na zápas s Jabloncem, ale nebude to nic jednoduchého

Je mu teprve 20, v lize ale pod trenérem Frťalou nastupuje za Teplice pravidelně na důležitém stoperském postu. Štěpán Chaloupek zvládl parádně start ligy, výraznou měrou přispěl k šesti vybojovaným bodům. „Za těmi úspěchy je pracovitost a dřina," říká.

Do Teplice přišel v žákovském věku z Meziboří. Poprvé nastoupil za dospělé v lize před necelými dvěma lety na Spartě, od té doby se snažil vybojovat si co nejlepší pozici v kádru. „Stabilně jsem začal hrát až pod panem trenérem Frťalou. Jsem za to moc rád, cítím důvěru. Pan Frťala je fantastický trenér, mluví s námi, mentálně nás výborně připravuje. Říká nám co a jak, rozebírá s námi naše úlohy."

To, že je nyní teplický stoper ve formě a často se o něm mluví, mu nohy nesvazuje. „Občas mi něco pošlou rodiče, něco si sám přečtu. Ale jsem v klidu. Důležité je dál poctivě pracovat, mít pořád stejný přístup. A že by teď o mě měly větší zájem holky? To ne, to nevnímám," usmívá se Chaloupek.

„Štěpán je kompletní hráč. Nechtěl bych proti němu hrát. Je velký, soubojový. Ale především má dobře nastavenou hlavu, je pracovitý, zodpovědný. Nemuseli jsme s ním řešit nějaké problémy. Věříme, že to takhle dál potrvá," chválí Chaloupka Jan Rezek, asistent kouče Zdenka Frťaly.

A co o sobě říká sám Štěpán Chaloupek? „Mám rád osobní souboje, to mě baví. Rád jsem tvrdý, ale ne zákeřný, to nemám rád. Těžké byly teď souboje s Puškáčem a Durosinmim. V minulé sezoně to bylo hodně těžké s olomouckým Vaněčkem. Nemám rád malé typy útočníků, třeba jako je Vasil Kušej. Plete se to pod nohami, nemůžu se o něj opřít, to hned má lokty v obličeji," usmívá se fotbalová teplická naděje.

Chaloupkovi nevadí, že se kolem něho protočili kvůli zraněním spoluhráči. „Na tréninku se to stejně různě točí, když hrajeme proti sobě. Takže pak při zápase ani nevnímám, že mám vedle sebe někoho jiného."

V neděli od 15 hodin budou hrát Teplice doma s Jabloncem. Chaloupek si přeje, aby série výher pokračovala. „Víme, že je důležité mít dál na hřišti a na tréninku zodpovědný přístup, to je klíč k úspěchu. Těším se, určitě to nebude nic jednoduchého, ale chceme opět před našimi fanoušky uspět a pozvat je na Spartu."

Stínadla TV