Obrázek článku

Lukáš Mareček: Fanouškům patří velké poděkování

K bodu, který Tepličtí vybojovali v nedělním duelu s Jabloncem, výrazně přispěl i stoper Lukáš Mareček. Byl to právě on, kdo ve druhé půli zabránil průniku míče do domácí branky. „Marec" podal spolehlivý výkon, kterým potvrdil, že start soutěže ho zastihl v dobré formě.

Berete bod?
Ano, bod samozřejmě bereme. Když se na to podíváme pozitivně, tak jsme udrželi vzadu nulu. Jen škoda, že nějaký gól z našich šancí nepadl. Jablonec ukázal svou kvalitu, měl také šance. A také je neproměnil, takže bod je spravedlivý.

Vy jich už máte sedm, pro soupeře jste nyní víc nebezpeční, dávají si na vás víc pozor.
Laťku jsme nastavili vysoko a je na nás, jak dlouho ji tam udržíme. Sedm bodů nikdo nečekal, ale nesmíme se uspokojit. Tenhle zápas si musíme vyhodnotit, protože nebyl podle našich představ, hodně věcí tam chybělo. Ale takové zápasy jsou a budou.

Co tomu výkonu chybělo?
Nehráli jsme úplně rychle jako v minulých zápasech, druhé balony propadávaly. Jablonec hrál na balonu rychle, dával to za nás. My ho měli víc podržet a také být chytřejší nahoře v soubojích; chtěli jsme je ustát, Jablonečtí po každém kontaktu spadli a rozhodčí jim to pískal. Měli jsme se víc tlačit před vápno do standardek. Tohle jsou detaily, které můžou rozhodovat zápasy.

Co je potěšitelné, tak vám funguje obrana. Už jste říkal, že jste nedostali ani gól proti Jablonci, za tři zápasy je to jen jedna obdržené branka.
Jsou za námi jen tři kola, nelze dělat nějaké závěry. Ale určitě jsme zaznamenali v defenzivě progres. Další věcí je, že jsme měli i štěstí. Musím říct, že s pořád sehráváme. Už minule nám vypadli dva stopeři, kolem mladého Chalyho to skládáme; teď jsem tam hrál já a Horys. Musíme zaklepat, šlape nám to.

Vypadá to, že i jinak bráníte stanardky, protože to byl váš kámen úrazu v minulé sezoně.
Dřív jsme je bránili zónově, bohužel jsme je často neuhlídali. Chyběla větší osobní zodpovědnost. Teď máme hráče na osobní obranu, tak před standardkami víc žijeme, chodíme do soubojů, rveme se o každý balon. To jsme dřív nedělali.

Do hlediště přišlo hodně diváků, co tomu říkáte?
Fanouškům patří velké poděkování. Budeme se snažit se jim odvděčit dobrými výkony a hlavně výhrami. Doufám, že teď berou i ten bod. V Olomouci se je budeme snažit navnadit na Spartu, aby zkusili stadion vyprodat.

Stínadla TV