Obrázek článku

V neděli hostí B-tým lídra ČFL ze Záp

V neděli 17. září hostí B-tým Sklářů od 11:00 na přírodním trávníku fotbalového areálu 1.FC Dubí v Pozorce v mistrovském utkání 7.kola FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY aktuálně suverénního lídra tabulky SK ZÁPY, který má na svém kontě po odehraných 6-ti kolech maximální počet 18 bodů, 13 vstřelených a 0 obdržených branek.

Zápy skončily v uplynulém soutěžním ročníku 2022/23 ještě pod vedením trenéra Petra "Bédy" Vrabce na 6.místě se ziskem 44 bodů a zápasovou bilancí 11 výher - 11 remíz - 8 porážek s celkovým skóre 46 vstřelených a 37 obdržených branek.

Novým trenérem Záp je od července 2023 Zdeněk Koukal, který naposledy působil jako sportovní manažer Viktorie Žižkov. Jako asistent trenéra má zkušenosti z Táborska a Karviné. Dříve jako aktivní hráč hájil barvy prvoligových Teplic, Baníku Ostrava nebo Příbrami. V mládežnických kategoriích reprezentoval Českou republiku a má za sebou také angažmá v dalekém australském Kingston City FC.

SK Zápy před začátkem sezóny opustili 4 hráči - brankář Jiří Měsíček, záložníci Lukáš Koutenský a Philipp Tvaroh a útočník Tomáš Dočekal.

Dres SK Zápy naopak obléklo v nové sezóně celkem 6 nových hráčů: záložník Igor Súkenník z FK Viktoria Žižkov, obránce Kristian Zbrožek z FK Varnsdorf, útočník Daniel Turyna z FK Třinec, brankář Josef Řehák z Povltavské FA, obránce Daniel Stropek z MFK Karviná a útočník Filip Zoubek, který se vrátil z hostování v pražském Meteoru.

SK Zápy skvěle vstoupily do nového soutěžního ročníku 2023/24 FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY. V aktuální tabulce jsou dosud suverénním lídrem se ziskem maximálního počtu 18 bodů za 6 výher s celkovým skóre 13:0 ( ! )

Přehled dosavadních výsledků SK ZÁPY v novém soutěžním ročníku ČFL 2023/2024:

·1.kolo: FK Mladá Boleslav B – SK ZÁPY 0:1 ( Kavalír ),

·2.kolo: SK ZÁPY – FC Hradec Králové B 5:0 ( Zbrožek, Kocourek, Kubů, Kavalír, Zoubek ),

·3.kolo: FC Slovan Liberec B – SK ZÁPY 0:1 ( Turyna ),

·4.kolo: SK ZÁPY – FK Chlumec nad Cidlinou 2:0 ( Woitek, Stropek ),

·5.kolo: SK Sokol Brozany – SK ZÁPY 0:2 ( Súkenník, Pardubský ),

·6.kolo: SK ZÁPY – FK Arsenal Česká Lípa 2:0 ( Petrlák, Duben ).

Zápy válí také v MOL Cupu. Aktuálně jsou ve 3.kole, ve kterém budou v domácí Teletník aréně po opakovaném losu hostit ligový FC Baník Ostrava. V 1.kole Zápy zvítězili na hřišti Benátek nad Jizerou 3:0 po brankách Khrolenoka, Dubna a Kubů. Ve 2.kole na domácím hřišti porazili druholigový FC Silon Táborsko 1:0, když vítěznou branku Záp dal v 53.minutě Patrik Kavalír.

Podaří se Teplicím v neděli na domácím hřišti poprvé v nové sezóně zvítězit nebo Zápy budou i nadále suverénním lídrem ČFL ?

Nedělní mistrovské utkání 7.kola ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY 2023/24 mezi domácí rezervou FK Teplice B a hostujícím týmem SK Zápy na přírodním trávníku v Dubí - Pozorce bude řídit jednatřicetiletý rozhodčí Tomáš Nejedlo se svými asistenty šestačtyřicetiletým Vítem Melicharem a šestadvacetiletým Davidem Zoufalým. Delegátem utkání je jednapadesátiletý Josef Novotný.

Stínadla TV