Obrázek článku

Filip Havelka: Musíme si toho bodu vážit

Svůj první gól v dresu Teplic dal v Liberci Filip Havelka. Parádní trefou zpoza vápna zvyšoval u Nisy na 2:0. Jenže pak Slovan vývoj střetnutí otočil a mužstvo z lázeňského města muselo bojovat alespoň o bod. Povedlo se, „skláři" v sobotu vyválčili remízu 3:3.

Bod berete, nebo je to pro vás ztráta?
Řekl bych, že vzhledem k průběhu zápasu ten bod bereme. Jdeme do každého utkání s tím, že ho chceme vyhrát, ale věděli jsme, že Liberec je doma opravdu silný soupeře. Bodu si vážíme hlavně k okolnostem a průběhu duelu.

Dával jste druhou teplickou branku. Zaskočil jste gólmana?
Možná i sám sebe. (úsměv) Byl to opravdu hezký gól.

Neradoval jste se...
Nějaké roky jsem v Liberci strávil. Mám to tu fakt rád, je tu příjemné prostředí, lidé se tu ke mně chovali vždy moc hezký. Přišlo mi proto vhodné tu branku neslavit.

Jenže Liberec skóre otočil ještě do přestávky. Musel pak trenér Frťala zvyšovat hlas?
Nebo to úplně o zvýšení hlasu. My věděli, že je před námi celý druhý poločas, že je to otevřené. Šli jsme do druhé půle hlavně s tím, že chceme co nejdřív vyrovnat a otočit to zase vy svůj prospěch. Nepropadali jsme panice.

Nerozhodil vás ten vlastní gól?
Netroufnu si úplně říct, jestli nás něco konkrétního rozhodilo. Možná může přijít lehké povolení, když rychle vedete o dvě branky. Možná lehká ztráta koncentrace. Musíme si z toho vzít ponaučení do dalších utkání.

A asi i z toho, že když jste vyrovnali díky penaltě, tak jste dostali zbytečnou červenou a museli jste se bránit.
Ano, je to tak, ale ve fotbale se tohle stává. Pak to bylo o tom bránění výsledku, protože dopředu už jsme nebyli tak nebezpeční. Vzhledem k šancím Slovanu v posledních minutách zápasu si musíme toho bodu vážit.

Stínadla TV