Obrázek článku

V sobotu teplický tým míří na Slovácko

11. kolo FORTUNA:LIGY zavede Teplice do Uherského Hradiště, kde má svůj domov 1. FC Slovácko. Půjde o souboj sousedů v tabulce; „skláři" jsou osmí, na svého sobotního soka ztrácejí čtyři body. Výkop je plánovaný na 15. hodinu.

Slovácko, které v minulé sezoně skončilo páté, rozjelo novou sezonu dobře, v posledních týdnech ale poněkud ztrácí dech. Na Spartě dostalo pět gólů, poté sice doma porazilo Karvinou (2:0), jenže vypadlo z domácího poháru s Duklou (3:4) a padlo v Jablonci (0:2). „Nedaří se nám výsledkově ani herně,“ povzdechl si kouč Slovácka Martin Svědík. „Máme za sebou roky hojnosti, kdy se nám dařilo a všechno šlo samo. Nyní se potřebujeme vrátit k něčemu, na co jsme byli zvyklí. Hráči musí přijmout tvrdou práci, zatím tomu tak není,“ zaznělo z jeho úst po porážce na severu Čech.

Celek z Uherského Hradiště trápí horší obranná fáze. Co na tento fakt říká Svědík? „Bohužel zodpovědnost a koncentrace není taková jako v minulosti. Také intenzita pohybu je menší." Další poznatek: Slovácko nedalo v této sezoně ani jednu branku hlavou. „Může za to kvalita centrů i výběr místa. Přitom standardka vám může otevřít zápas“ bědoval trenér 1. FC Slovácko.

Jeho protějšek, Zdenko Frťala, o problémech Slovácka ví, nechce je ale zveličovat. „V týmu je plno zkušených hráčů, které dílčí neúspěch nepoloží, navíc je vede zkušený trenér. Pro nás bude ten zápas o to těžší, když se v poslední době domácím nedaří," tvrdí.

Mužstvu z Uherského Hradiště se navíc na Teplice daří, prohrálo s nimi naposledy v roce 2019. „Tyhle statistiky jsou ošidné. Ale někoho můžou motivovat. Každopádně každá série jednou končí. My bychom byli rádi, kdybychom ji přerušili a byli úspěšní," vyhlíží Frťala sobotní duel.

Tepličtí do něho půjdou jako tým, který třikrát v řadě bodoval, naposledy doma remizovali 0:0 se Slavií. Jenže po ubojované remíze počítají ztráty. „Jsme pobití, dáváme se do kupy. Určitě nebude hrát Dramé, který dostal červenou, navíc čekáme na rozhodnutí disciplinárky ohledně Krsmanoviće," avizuje teplický stratég.

Utkání na Slovcku bude rozhodovat Ladislav Szikszay s asistenty Jakubem Hrabovským a Jiřím Pečenkou. Čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Batík. U VARu zasednou Miroslav Zelinka a Jan Hurych.

Stínadla TV