Obrázek článku

V neděli míří teplický B-tým do Hradce Králové

V NEDĚLI 5. LISTOPADU MÍŘÍ B-TÝM SKLÁŘŮ DO METROPOLE VÝCHODNÍCH ČECH, KDE SVEDE DŮLEŽITÝ SOUBOJ S REZERVOU HRADECKÝCH VOTROKŮ.

Od 10:15 na přírodním trávníku sportovního areálu TJ Slavia Hradec Králové v ulici Víta Nejedlého na pravém břehu řeky Orlice odehraje B-tým FK TEPLICE mistrovské utkání 14.kola FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY proti aktuálně patnáctému týmu tabulky FC HRADEC KRÁLOVÉ B.

FC HRADECK KRÁLOVÉ B má pod vedením trenéra Pavla Krmaše aktuální bilanci po 13 odehraných kolech podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 bilanci 2 vítězství - 4 remízy - 7 porážek s celkovým skóre 15 vstřelených a 33 obdržených branek.

V dresu rezervy hradeckých Votroků vstřelila 2 branky aktuálně pětice hráčů – Tadeáš Boniš, Matěj Hodač, Matěj Koubek, Jan Mahr a Šimon Vítek. Dosud kompletní porci 13 odehraných soutěžních utkání má na svém kontě pouze Martin Hlaváč, 12 zápasů odehrál Tadeáš Boniš a Šimon Vítek. V 11 zápasech nastoupil kapitán týmu Vojtěch Baloun, Jan Mahr, Matěj Musil a Filip Schmoranz.

Minulý týden v sobotu prohrál Hradec Králové na hřišti Arsenalu Česká Lípa po výsledku 6:3. Hradec do tohoto duelu výborně vstoupil, když ve 20. minutě vedl po dvou trefách Matěje Koubka. Ve druhém poločase však domácí Arsenal otočil vývoj utkání a v nastaveném čase přidal další dva pojišťující zásahy. Votroci se tak vrátili pod Bílou věž s prázdnou.

Jak utkání hodnotil hradecký trenér Pavel Krmaš: “Měli jsme výborný vstup do utkání, kdy se nám podařilo dát dvě branky. Bohužel jsme pak inkasovali poměrně laciný kontaktní gól, ale mohu říct, že s výkonem v první půli jsme byli spokojení, náš herní projev tam byl dobrý. Ve druhém poločase jsme obdrželi gól po standardce, kdy se soupeř trochu šťastně trefil do šibenice, přesto jsme dokázali jít znovu do vedení, jenže přišla penalta, ze které protivník opět vyrovnal a následně se mu povedl obrat. Pak se hra přelévala ze strany na stranu, v závěru jsme museli hrát vabank, proto je také výsledek poněkud divoký a trochu zkreslující. V poslední minutě se bohužel zranil i brankář Čábelka, doufáme, že bude brzy v pořádku, a že se k nám co nejdřív znovu připojí.“

Českolipský trenér Pavel Hradiský k utkání řekl: “Dnes to byl takový bláznivý zápas. Brzy jsme prohrávali 2:0, přesto jsme všichni věřili, že to zvládneme. Jsem rád, že všichni podali bojovný, nadstandardní výkon. K tomu nás nutili hlavně diváci, kteří byli skvělí. Podařilo se nám srovnat na 2:2, jenže jsme pak dostali takový hloupý gól. Já věřil, že to přesto zvládneme a povedlo se to. Všechna čest všem, kteří dnes nastoupili za Českou Lípu, nechali zde srdce. Pro diváky to byl velice atraktivní zápas.“

Hradec Králové odehrál utkání v České Lípě v této sestavě: 12 Čábelka - 2 Baloun ©, 9 Schmoranz (78. 15 Mišči), 11 Koubek, 14 Hypšman (71. 17 Hodač), 18 Hlaváč, 19 Boniš, 23 Musil (85. 13 Šichan), 24 Hruška (85. 21 Březák), 25 V. Šimon, 29 Holovastkyi.

Podaří se rezervě Sklářů pod vedením trenérů Ladislava Jamricha a Vlastimila Stožického v neděli v důležitém utkání urvat důležité mistrovské body na horké půdě Hradce Králové a nebo Votroci pod vedením trenéra Pavla Krmaše v domácím prostředí body neztratí ?

Nedělní mistrovské utkání 14.kola ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY 2023/24 mezi domácí týmem FC HRADEC KRÁLOVÉ B a hostujícím týmem FK TEPLICE B na přírodním trávníku sportovního areálu TJ Slavia Hradec Králové bude řídit osmadvacetiletý rozhodčí Adam Jansa z Ústí nad Orlicí se svými asistenty čtyřicetiletým Janem Kvačkem (AR1) a jednatřicetiletým Martinem Fojtíkem (AR2). Delegátem utkání je čtyřicetiletý Jan Filip z Jablonného nad Orlicí.

Stínadla TV