Obrázek článku

Zástupci fanoušků si zatrénovali s A týmem

Na reprezentační přestávku si připravil trenér A mužstva FK Teplice Zdenko Frťala překvapení pro fanoušky, když nabídl spojenému kotli „Tepličáci“, aby nominoval své dva zástupce do jednoho z tréninků A mužstva v tomto týdnu. Ze svých řad tak „Tepličáci“ vybrali dvojici Béďa a Míra, kteří zasáhli do pátečního tréninku. „Chtěli jsme fanouškům poděkovat za jejich skvělou podporu v sezóně, a tak jsme dva jejich zástupce zapojili přímo do tréninku,“ vysvětloval asistent Zdenko Frťaly Ondřej Prášil.

Pro dvojici začal páteční sváteční den už v 8:30. „Převzal si nás trenér spolu s realizačním týmem, pak nám kustod půjčil tréninkové oblečení a seznámili jsme se s klukama v kabině. Bylo vidět, že jsou super parta,“ říkal Béďa a Míra ho doplnil: „Je to úplně super krok, že nám to klub umožnil. Já osobně už jsem fotbal dlouho nehrál, ale tohle je úplně perfektní zážitek. Kdo může říct, že trénoval s ligovým týmem, navíc ještě tím, kterému fandí. Bylo super se potkat s hráči, protože člověk je zná jen z tribuny, když se na ně dívá a fandí jim, ale takhle jsme si s nimi mohli podat ruku a trochu si popovídat,“ pochvaloval si.

Na A mužstvo dnes na závěr týdenního cyklu, ve kterém měli hráči tři dvojfázové tréninky, čekal jeden trénink: „V rámci tréninku proběhlo rozcvičení, aby se nejprve pořádně zahřáli, pak bago a následně kruhový trénink zaměřený na herní činnosti jednotlivce,“ přibližoval program Ondřej Prášil.

I oba hlavní aktéři se podělili o své dojmy z tréninkové jednotky po boku ligových borců: „Rozběhání bylo ještě docela v pohodě, pak bylo báčko, to bylo úplně super, no a pak už ale přišla tvrdá dřina (smích). Když si nás na jednom stanovišti vzal Ondra Prášil, tak tam už jsem hledal plíce,“ říkal Béďa a jeho slova potvrzoval i Míra: „Bylo jasné, že pro kluky je to lehčí trénink, ale pro mě, který se sice snažím udržovat, ale rozhodně ne na takovéhle úrovni, tak to nebylo jednoduchý. Bylo super, že jsem si na jednom stanovišti mohl zastřílet na bránu, protože to byla vždycky moje přednost, ale jak došlo na hlavičky u asistenta trenéra, tak to jsem taky hodně lapal po dechu,“ smál se.

Celý dnešní den obou velkých fanoušků FK Teplice mapoval na Stínadlech také Tomáš Vobořil, takže se v následujícím díle magazínu Skláři můžete těšit na reportáž, jak celá akce probíhala. „Doufáme, že si to kluci užili a spolu s ostatními fanoušky nám už po reprezentační přestávce s Bohemkou pomohou, abychom utkání zvládli,“ přeje si závěrem asistent trenéra Ondřej Prášil.

Fotogalerie

Stínadla TV