Obrázek článku

Po reprezentační pauze přijíždí pražská Bohemka

Po reprezentační přestávce, v níž Česko slavilo postup na mistrovství Evropy, se znovu zvedne ligová opona. Teplice, před pauzou dvakrát vítězné, budou hrát v sobotu na svém stadionu s Bohemians Praha 1905. Výkop je naplánovaný na 15. hodinu.

„Skláři", aktuálně devátí, mají šest bodů ze dvou posledních zápasů. Nejprve doma díky brance Jana Knapíka porazili 1:0 Mladou Boleslav, o týden později vezli po gólu Tadeáše Vachouška tři body z Českých Budějovic. „Hráli jsme zodpovědně, bez chyb. Poctivý výkon je základ, chceme se takhle prezentovat i proti Bohemians. Klíčem k úspěchu bude opět se vyvarovat chyb, týmový výkon," zná trenér Zdenko Frťala cestu k dalšímu triumfu.

Před „klokany" má zdravý respekt. „Trenér Veselý pro ni odvádí výbornou práci. Má zkušený celek, jeho hra je hodně náročná na pohyb, snaží se hrát variabilní fotbal, není tak čitelný. Za sebou má Bohemka domácí výhru, před tím hrála výborně na Spartě."

Jak vypadala pauza v podání „žlutomodrých"? „V prvním týdnu jsme se klasicky zaměřili na kondiční složku. Nyní už se připravujeme na svého soupeře. Zdravotní stav není ideální, pořád pár hráčů laboruje se zraněním."

Kdo z těch, kteří v minulých kolech byli mimo, by se podle Frťaly mohl v sobotu objevit na hřišti, nebo alespoň na střídačce? „Fila ne, ten má zranění, které se špatně hojí. Nechceme to uspěchat, ještě není v optimálním stavu. Ale Gning by se už mohl vrátit."

Před utkáním bude opět připravená fanzóna od 13:00 na ochozu stadionu, i tentokrát bude probíhat kvalifikační souboj pod vedením trenérů přípravek o postup do poločasové soutěže přímo na hrací ploše. Chybět nebudou dětské atrakce a malování na obličej, které obstarají studentky Střední školy AGC.

Pokračovat budeme rovněž v gamezóně, ve které najdete Aubíka i novou posilu Neumisse z FK Teplice Esports. Máme také připravenou také soutěž, pokud někdo porazí jednoho z našich hráčů, tak ten první získá hru na PS5 Assassin’s Creed - Mirage! „Plánujeme rovněž spustit FK Teplice esports academy, proto pokud byste se chtěli stát jejími členy, tak doražte za námi do fanzóny a vše probereme,“ říká manažer FK Teplice esports Štefan Šraga.

Sobotní utkání proti Bohemians bude řídit Jan Petřík s asistenty Janem Váňou a Danem Vodrážkou, čtvrtým rozhodčím bude Adam Trska. U VARu zasedne Dominik Starý a Martinem Leškou. Vstupenky na utkání jsou v prodeji ZDE.

Stínadla TV