Obrázek článku

V sobotu nás čeká zápas v Jablonci

Potvrdí Teplice v Jablonci dobrou formu z předchozích tří zápasů, ve kterých získaly sedm bodů? Na Střelnici se důležitý zápas o vylepšení postavení v tabulce FORTUNA:LIGY bude hrát v sobotu od 15 hodin.

„Rádi bychom na tuto sérii navázali. Jsme rádi, že se nám ji po několika nezdarech podařilo vytvořit," řekl kouč „sklářů" Zdenko Frťala, který v Jablonci před několika lety působil.

Ovšem pozor, i domácí jsou v pohodě. Čtyři ligové duely neprohráli, naposledy si doma poradili s Pardubicemi (2:1); desátým Teplicím jsou na dvanácté příčce na dostřel čtyř bodů. „Ve druhé půli už jsme byli agresivní a důrazní, měli jsme spoustu šancí, ten zápas jsme mohli klidně rozhodnout i dříve. Jsme ale šťastní za tři body. I s pohárem jsme pátý zápas neprohráli, chceme tu sérii držet," měl po skolení Pardubic radost trenér vítězů Radoslav Látal.

Kdo tedy v mrazivém počasí dokáže svou sérii prodloužit? Frťala ví, že jeho svěřence nečeká na Střelnici nic jednoduchého. „Jablonec má sílu v ofenzivě, celkově je to dobrý tým, který není spokojený se svým postavením v tabulce. My se chceme opět prezentovat tím, díky čemu jsme tam, kde jsme, tedy zodpovědností. Pořád se o tom bavíme. Nechceme dělat zbytečné chyby, mít nevynucené ztráty."

Před týdnem Tepličtí doma remizovali 1:1 s Bohemians, vyrovnávající gól dostali tři minuty před koncem. „Byl tam řetězec ztrát a chyb, který vyvrcholil tím gólem. Věřím, že když budeme minimalizovat ty chyby a ztráty, můžeme být v Jablonci úspěšní," nadnesl Zdenko Frťala.

V týdnu se v tréninkovém procesu „žlutomodří" zaměřili i na koncovku. „Poté, co jsme od Bohemky dostali gól, jsme i s nastavením měli osm minut na to, abychom zápas vyhráli. Měli jsme dvě velké šance. Zakončení chceme zlepšit."

Frťalovi bude chybět Mareček. „Mimo bude až do konce podzimní části sezony, má svalové zranění. Fila ještě nebude připravený, naopak docela dobře to už vypadá s Urbancem," informoval teplický stratég.

Utkání bude řídit Tomáš Batík s asistenty Ivo Nádvorníkem a Stanislavem Pochylým, čtvrtým rozhodčím bude Jiří Julínek. U VARu zasedne Jana Adámková a Radek Kotík.

Stínadla TV